Ki az aki az állatkínzókat életfogytiglan börtönnel büntetné?
Előbb a gyilkosokkal, a pedofilokkal és a nemi erőszak elkövetőkkel kellene valamit kezdeni....
Ha nem is életfogytig, de komolyabb büntetés kellene erre is az fix. Ez egy embertelen cselekedet, később súlyosbodhatna ez a vágya is, lehet kedvet kapna máshoz is. Az ilyeneket nem lenne jó viszont látni a társadalmomban.
Annyit sokszor a gyilkosok se kapnak..
Komoly pénzbírság kell, és max pár hónap lezárás. Van a böriben pár súlyosabb arc, akik, ha az embert nem is az állatot szeretik, velük lehet keménykedni.
Ó, én halállal.
Minden bizonyított és szándékos gyilkosságot vagy kínzást halállal büntetnék.
Valaki halállal büntetné azt, ha valaki megöl egy állatot... Csodás.
Szerintem az állatnak annyi jogot meg kéne adni, hogy olyan tartási körülmények közt kelljen lennie, hogy ne kapjon maradandó egészségkárosodást, és amikor meg kell ölni, akkor gyorsan és kíméletesen haljon meg. Én sosem dobnék ki, ásnék el, dobnák összekötözve a folyóba bármilyen kutyát, hanem ha szükséges, akkor gyorsan végeznék vele, mint a haszonállatokkal. Ha már miattam hal meg, akkor ez kijár neki.
Egyébként én inkább pénz birságot szabnék ki. Nincs kapacitás ennyi rabra. Amíg könyörtelen gyilkosoknak 6 évet, és olyan embereknek akik feldarabolják a családtagjaikat 8 évet adnak, addig ne beszéljünk hosszabb börtönbüntetésről. Nem tudom miért nem lehet halállal büntetni az élvezettel elkövetett gyilkosságokat. Az állatkínzást meg azért kéne pénzzel büntetni, hogy érezze a súlyát. A gyilkosokat azért teszik börtönbe, mert közveszélyesek.
Szerintem az, aki baltával fejbever egy kutyát pl, ugyanolyan közveszélyes. Semmi garancia arra, hogy utána nem a szomszéd nénit veri fejbe 2000 forintért. Azért (is) kellene súlyosan büntetni az állatkínzást, mert az esetek 90%-ában utána az ember következik.
A pénzbírság ötlete meg nevetséges, mert nem fizeti be. Mehet közmunkára, ahova vagy elmegy vagy nem. Remélem senki nem gondolta komolyan, hogy Gazsi megkapja a 20.000 forintos csekket már tizedik alkalommal a hónapban es rohan a postára befizetni! :D
Az ilyen embereken általában be sem lehet hajtani a büntetést, mert nincs munkahelye vagy nincsen ingatlana amire rá lehet terhelni. Maximum kap pár nap elzárást ha semmit nem lehet vele kezdeni, de ott meg zabál az adófizetők pénzén napokig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!