Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Létezik olyan, állatvédelemmel...

Létezik olyan, állatvédelemmel kapcsolatos munka, amiből meg is lehet élni?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretek állatok közelében lenni, és szívesen foglalkoznék (majd) állatokkal. Nem igazán bírom a vért (tisztában vagyok vele, hogy akár egy kutyakozmetikus is lát vért, de ezt úgy értem, hogy nem tudnék műteni, stb.). Leginkább az állatvédelem érdekelne, de bármire kíváncsi vagyok, ami HOBBIBÓL TARTOTT állatokkal kapcsolatos. Ezt úgy értem, hogy ne haszonállatokkal/húsfeldolgozással kapcsolatos szakmákat írjatok!

#kutya #állat #macska #munka #állatvédelem #állatokkal kapcsolatos szakma
2019. márc. 6. 18:46
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

Elnézést, hogy nem bírom elképzelni magam ahogy, Libanonba gólyákat mentek. De nem hinném, hogy azok, akik itt írják, hogy milyen kegyetlen vagyok, amiért nem fecskéket mentek, azoknak madármentő telepe van.

Egyébként meg persze, azért szeretnék háziállatokon segíteni, mert azzal én olyan sokat keresnék. Mit gondolsz, hogy érted, hogy abban van pénz? Szerinted, például akik menhelyen önkénteskednek, azok meggazdagodnak?

Én csak kíváncsi voltam, hogy majd, egyszer, meg tudnék-e élni abból, amit igazából szeretek csinálni. Háziállatokkal foglalkozni.

Aztán végül én lettem a rossz, mert nem értek a madarakhoz, nem szeretnék velük foglalkozni.

Képzeljétek el, nálam sokkal kegyetlenebb emberek is léteznek. Értem, hogy a madarak megmentése is fontos, szeretem is a madarakat, csak nem velük szeretnék foglalkozni.

Azt is értem, hogy némelyik madárfaj, lehet, hogy a kihalás szélén van, (és némelyik egyednek nagyobb szüksége lenne a megmentésre, mint egy ,,cigánytelepen" tartott kutyának) de gondolom nektek is van érdeklődési körötök.

Nektek a madarak, nekem a háziállatok, én se ítéllek el titeket, légyszives Ti is értsétek meg.

De azóta rájöttem, hogy mivel műteni/lelőni állatokat nem tudnék, ezért én az állatok segítését (leginkább) csak hobbi szinten tudnám űzni pl.: önkénteskedés egy menhelyen.

Szóval köszönöm az eddigi válaszokat, a kérdésemre nagyjából megkaptam a választ!

2019. márc. 9. 21:04
 22/24 anonim ***** válasza:
Ennek így nincs értelme, ha nem olvasod el amit írok. Leírtam, hogy nem azt akarom, hogy azt csináld, és a madár csak egy példa volt, mert rengeteg ilyen van. De akkor ne nevezd magad állatvédőnek. Mert nem az állatokat, nem a zoomasszát akarod védeni, hanem a kedvtellésből tartott állatokat. Ez olyan mintha azt mondanám arra a kérdésre, hogy hol dolgozol, hogy én bizony egy kutatóközpontban dolgozok, de közbe bejárok wc-t pucolni. Szóval SENKINEK nincs azzal baja, hogy nem szereted a többi állatot, csak szomorú. Nem kéne ennyit törődni az emberek által létrehozott állatok selejt példányaival.
2019. márc. 9. 21:24
 23/24 anonim ***** válasza:
Kérdező, a háziállatok között vannak madarak is, én meg erről írtam, hogy nekik sincs elegendő segítség, ha egy papagájtartónak gondja adódik egy madarával, nem mindig tudja hova vinni, és ezért nem is mindig kap időben segítséget. Alap dolgokat tud a többi állatorvos is talán, de az egzotikus állatok külön kategória, és nem csak kutyákat meg macskákat tartanak az emberek, hanem például papagájokat, pintyeket, kanárit...
2019. márc. 9. 22:37
 24/24 anonim ***** válasza:
"hanem a kedvtellésből tartott állatokat" - És még azokból sem mindet... Ennyit az állatvédelemről.
2019. márc. 9. 22:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!