Létezik olyan, állatvédelemmel kapcsolatos munka, amiből meg is lehet élni?
NEM, ha állatokkal foglalkozol, akkor mindenképp fogsz látni vért. Mitől véded meg az állatokat, ha nincsenek bajban? Elmondom mik a lehetőségek az állatvédelemben: Megvéded az állatokat saját maguktól, dúvadaktól=vadász, vadőr, halőr
megvéded az állatokat amikor már beütött a baj: állatorvos
ha állatvédelemmel akarsz foglalkozni akkor kell látnod állatokat amik bajban vannak... Nem fognak bekopogni, hogy baj van őrmester...
Értem mit akarsz én is hasonlón érzek, nem bírom a vért de az állatokat/természetet imádom.
- állatgondozó (okj)
- állatorvosi asszisztens (tanfolyam)
- állatpatikában/állatos boltban eladó (okj)
-vagy saját állatfelszeteléses bolt/kereskedés, mint vállalkozó
-kutya/cica kozmetikus
Hirtelen ennyi jutott eszembe ami reális. Válogass és mérlegeld melyikhez lenne kedved és érné meg.
Utolsó
Az állatorvosi asszisztens lát vért, nemis keveset :D
És műtéteket is. Szerinted ki adogatja az orvosnak műtét közben az eszközöket?
Urolsó!
Bocsika de én asszisztens vagyok, de NEM mütős asszisztens!!
Nagyobb klinikán teljesen külön van ez választva, max pisit/kakit látok, beteg kontakt, rendelői aszisztálás/adminisztráció/képalkotó diagnosztikai segédkezéd a feladatom. Nem a műtéti segédkezés. Ahol napi több 100állat van, nem is lehetne hogy kijössz a műtőből véresen aztán meg átrohansz a rendelőbe, aztán megint vissza ha van valami. Hogy gondoltad?! Ez csak kis helyeken működik, ott se túl szabályosan...
Na mindegy.:)
Munkák amiket hobbiállat témában tudsz keresni:
Állatorvos (aszisztens)
Bolti eladó
Kozmetikus
Esetleg állatgondozó
Egyébként kezd elegem lenni abból, hogy több ember küzd a hobbiállatok védelméért mint a veszélyeztetett fajok védelméért... Libanonban a gólyákat és egyéb vándorló madarakat lövik mint az őrültek, százezres nagyságrendben, közben az "állatvédők" mentik a kutyákat a cigánytelepekről
Hatos
Én is asszisztens vagyok, egy elég nagy Budapesti klinikán, ahol minden nap vannak műtétek.
Sokan vagyunk asszisztensek, de kritérium, hogy mindenki megtanulja a műtéti asszisztálást is.
Nem asszisztál mindenki minden nap a műtétekhez, teljesen beosztás függő a dolog, de aki aznap nem segít műteni, az is be kell járkáljon a műtőbe, ha másért nemis, műtétek után a takarításkor.
Illetve, még ha sikerül is olyan helyen elhelyezkedni, ahol nem így van, és nem lát műtétet a kérdező, egy sima kanülálásnál lát vért, ahol egyértelműen Ő kell lerögzítse az állatot.
Sőt, sok helyen az asszisztens vesz vért, teszi fel a kanült, stb stb, Ő pedig nem bírja a vért.
Illetve, mikor bekerül egy balesetes állat, akinek mondjuk nyílt törése van, akkor kiszalad?
Ki lehet cselezni ezt a szakmát, és kikerülni a műtéteket, de akkoris fog undorító dolgokat látni, akár tetszik akár nem.
Aki nem bírja a vért, az ne menjen asszisztensnek.
Illetve amit kihagytam, nem kell véresen rohangálni, ahol napi 10-20 műtét van, ott leáll napközben a rendelés, és pár óráig csak műtét zajlik.
Ezért is van, hogy a rendelési idő úgy van, hogy délelőtt és délután vannak nyitva a klinikák, és napközben van 3-4 óra szünet.
Szerintem ez teljes mértékben szabályos :)
Az is lehet állatvételem ha tenyésztesz.. pl kihalás közelei állatokat. Abban még pénz is lehet van..
Pl pandát.. azt 10millióért lehet egy évre bérelni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!