Létezik olyan, állatvédelemmel kapcsolatos munka, amiből
meg is lehet élni?
Persze, adj neki ilyen tanácsokat, hogy tenyésszen pandát.
Szerintem nagyobb eséllyel nyeri meg a lottót.
2019. márc. 7. 15:35
Szerinted fajmentéshez tenyésztőnek nem kell minimum egy vadgazda mérnöki? A bp-i álltkertben a nagymacskákkal egy olyan pasas foglalkozik (csak foglalkozik, nem tenyészt) akinek mesterfokú képzése van... Ahhoz, hogy csatlakozz egy programhoz, és mondjuk rovarokat tenyéssz, ahhoz elég csak egy sima diploma, de egyetemen fogsz tanulni biológiát, és ott nem hányhatod el magad. Aki állatokkal akar foglalkozni, és nem bírja a vért az max hobbi állat szaporítónak menjen, de állatvédőnek ne.
2019. márc. 7. 16:43
Sokk lehetőség megnyílna, ha leküzdenéd a vérfóbiádat, de jelen változok alapján, semmi sincs, elég fura lenne ha ténylegesen állatok mentésével foglalkoznál és csak azokat az eseteket vállalnád el ahol nincs vér, főleg hogy ez kifejezetten ritka, ahol az állatok bajban vannak ott szinte minden esetben lesz vér
2019. márc. 7. 16:49
Állatcsontkovácsok jól keresnek és nincs is vér és még segíthetsz is rajtuk
2019. márc. 8. 21:17
15/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Nem fogok pandákat tenyészteni, nyugi!
Én egy szóval sem mondtam, hogy állatorvosi asszisztens akarok lenni. Pár válaszoló vitázik azon, hogy bemegy-e a műtétekre az asszisztens.
Még egyszer kihangsúlyozom! NEM VÉR FÓBIÁM VAN! Nem rohanok el azonnal, ha vért látok! CSAK NEM TUDNÉK MŰTENI (MŰTÉTEKEN SEGÉDKEZNI), ÁLLATOKAT MEGÖLNI/FELDOLGOZNI!
16/24 A kérdező kommentje:
(#7-es válaszolónak)
Bocsi, de én jobban a szívemen viselem a kutyák sorsát, mint a madarakét. És így, az általános iskolás fejemmel, inkább el tudom képzelni, hogy esetleg majd valamikor (ha önkénteskedéssel is), de ,,cigánytelepről" segítek menteni kutyákat, minthogy a Libanonban kilőtt gólyákon segítsek. A madarakkal sincs semmi bajom, csak a kutyákhoz/macskákhoz szorosabb kapcsolat fűz.
A gólya csak egy példa volt. Csak az a baj, hogy te nem állatvédő akarsz lenni, hanem kutya-macska védő. Nem baj, ha az akarsz lenni, csak akkor ne nevezd állatvédőnek. Az, hogy selejtes kutyákat mentesz, majd bedobod egy telepre/állatotthonba, ahol életük végéig a legszarabb tápon tengődnek. Majd amikor úgy gondolják, hogy senkinek sem kell elaltatják titokban. Nagy állatvédelem mondhatom. Ha állatvédőnek mondod magad, akkor az "értékes" állatokat véded meg, és törekszel a túlélésükért. Azért van különbség. Nem akarok senkit sem ráerőltetni erre, nyilván nem lehet egy olyan ember állatvédő, aki nem szereti az állatokat, csak néhány fajt, mert olyan cukik.
2019. márc. 8. 23:31
Ezzel csak az a baj, hogy a fecskék és gólyák sokkal fontosabbak, mint a kutyák és macskák.
2019. márc. 9. 09:27
Sajnos a madarakkal, még kedvencek szintjén sem foglalkoznak elegen, pedig nekik aztán még állatorvosuk sincs elég, nem úgy, mint a kutyáknak, macskáknak. Az utóbbiakat bármelyik állatorvoshoz tudod vinni, a madarakat nem, az külön szak, és a legtöbb állatorvos nem szakosodik rájuk.
2019. márc. 9. 19:53
Mert a kutya, macska bizniszben van a pénz. A vadállatok alul vannak értékelve....
2019. márc. 9. 20:17
Kapcsolódó kérdések: