Betiltanád a cirkuszokban a betanított állatos produkciókat?
Betiltanám teljesen. Az érveket már leírták előttem többen is. Szerintem nem működne a "részleges tiltás", mert elvileg jelenleg is van állatvédelmi törvény, amely szerint tilos az állatokat kínozni, csak megfelelő apparátus nincs az ellenőrzésre, betartatásra. És nem csak az a kínzás, amikor ütnek egy állatot, hanem maga a napi több órás egrecíroztatás is, még ha állítólag olyan "humánus" módon, kizárólag jutifalattal történik is - amit egyébként kétlek, mert az meglátszana az állatokon, egytől egyig kövérek lennének... És az sem vigasz, amit olvastam egyszer valahol, ha nem közvetlenül az állatot ütik, hanem mellette csapkodnak az ostorral; ugyanis ettől az állat megijed, továbbá órákon át olyan dolgokra kényszerítik, amik neki magától eszébe sem jutnának, pl. karikákon átugrálni, pláne tüzes (!!!) karikákon, meg egyensúlyozni stb.
Akiknek meg a cirkusz ezen része jelenti a szórakozást, azok ugyanúgy a több száz évvel ezelőtti fejlettségi fokon állnak, mint akik állatviadalokra járnak; és kívánom mindegyiknek, hogy csak egy hétre vagy egy hónapra zárják be őket egy cirkuszba, és idomítsák őket napi 8 órában, aztán este fellépés... :P
Szerintem nem ironizált, hanem szimplán idióta. Ha troll, akkor azért. Ha komolyan gondolta, akkor meg azért.
A keresztények egyáltalán nem így gondolkodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!