Betiltanád a cirkuszokban a betanított állatos produkciókat?
9: Jártál te már valaha állatkertbe? Én egyszer voltam, hányingerem lett attól ahogyan tartják őket.
Hogy a kérdésre válaszoljak. Betiltanám.
„Nem tiltanám be, mert az állatos produkciók nélkül unalmas a cirkusz”
És a homo sapiens sapiens alávaló szórakoztatásánál nincs előrébb való dolog.
Betiltanám.
Az állatkerteknek legalább szerepük van abban, hogy megőrizzék a faji sokszínűséget, sikerrel szaporíthatnak kihalás szélén álló fajokat.
Aki meg arra hivatkozik, hogy az állatok tovább élnek: szívesen vennéd, ha 120-140 évig élhetnél mondjuk...
- 600 vagy 700 négyzetméteren,
- tőled esetleg idegen éghajlaton, az általad megfelelőnek tartottnál 10-15 fokkal melegebb vagy hidegebb hőmérsékleten,
- a számodra megszokotthoz képest jóval szennyezettebb levegőn, zajosabb környezetben,
- ahol általában semmi érdemleges nem történik veled,
- csak egy vagy két emberrel (fajtárssal) találkozhatsz egész végig
- kizárólag azzal az egy vagy két emberrel párosodhatsz, akiket odavezetnek a területedre,
- semmilyen kihívással nem szembesülsz
?
Jó, tudom, mi értelmes lények vagyunk, de nem hiszem, hogy az a kétméteres kígyó, amelyik egy max. háromméteres üvegkalitkában van, és ugyanazon a két kövön és három faágon csúszik egész életében, az boldogabb, mint amelyik épp fogott önerőből egy kövér egeret, és az elfogyasztása közben az eső illatát szagolgatja a villás nyelvével.
Ja, de akkor a lovassportot is betiltanám. Az egész spanyol lovasiskola elmehet a fenébe. :D Minek kell a lovakat arra kényszeríteni, hogy "pukedlizzen"?
Csak mondom, hogy az állatok idomítása és igen, sokszor az emberek szórakozására már egy nagyon ősi dolog. És ezzel semmi baj nincs. A hogyan-nal lehet gond, ha olyan módszereket alkalmaznak az idomításnál, amivel sérül az állat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!