Ezt a Nemzeti Vágtát nem kellene valahogy bojkottálni, hogy megszűnjön, főleg azután, ami történt azzal a lóval?
Mert amit csináltak arra nincs mentség. Védekeznek, hogy az ő felelősségük az állatorvos biztosításáig, ismétlem BIZTOSÍTÁSÁIG terjed. De miféle lódoktort hoztak oda??
Ezt a Nemzeti vágtát, ezt a nemzeti gyalázatot meg kellene szüntetni, mert nem az első ilyen eset. Úgy tűnik, hogy a látványra törekszenek, de a megfelelő körülmények kialakítására nem.
Merem remélni, hogy nem a ló zsokéját vonják felelősségre a végén, mert azt már végképp nem lehet szó nélkül hagyni.
Mi kell ide, hogy legyen valami? Egy zsoké a nyakát törje legközelebb? Az?
Mondtam: NEM EZ VOLT AZ ELSŐ. Egy ló kiszakadt belekkel futott két kört, mielőtt kimúlt volna. Ez a korábbi vágtán történt. Meg valami mutatvány kedvéért is kínoztak csontsovány lót.
Ez a Nemzeti Vágta egy élőben közvetített, közönség előtt művelt ÁLTALÁNOS NAGY ÁLLATKÍNZÁS. Ez nem egyszeri eset
Az eddigi balestek kb.:
A teljesség igénye nélkül.
Kérem, aki hibát lát benne, vagy kiegészítené, az szóljon! Köszönöm.
2009. Széchenyi Vágta - Súlyosan sérült ló az első elfutamban
2010. Széchenyi Vágta - Felbukott ló - helyszínen altatás
2011. Ópusztaszeri vágta - King’s Honort nevű ló - nyílt lábtörést, altatás
2011. Nemzeti vágta - Palánknak csapódott telivér - altatás
2012. Ópusztaszeri vágta - Ópusztaszeri ló sérülés
2012. Sarkadi vágta - Hőgutában elpusztult ló
2012. Nyírségi vágta - Ló lábtörés, altatás
2013. Székely Vágta - Sepsiszentgyörgyi ló sérülés
2014. Nemzeti vágta - Gálos Madocsa Gréta nevű ló - súlyos lábsérülés
2015. Székely Vágta - Gidófalvi ló sérülése az előfutamban
2015. Kisalföld vágta- My Colt Rosinante - jobb első lábán súlyos sérülés
2015. Jászsági Vágta - Hőgutában elpusztult ló
2016 Festetics vágta - Kishuszár futamon több sérülés (szerk. felkészülés során)
2016. Székely Vágta - Gyergyószárhegy lovának bukás, leállított futam
2016. Széchenyi vágtán - kitörőnek csapódás
2016. Ceglédi vágta - Ló súlyos lábsérülés
2016. Nemzeti vágta - Debrecen lova - Sántulás
2017. Vidéki előfutam - 2 sántulás
2018. Sarkadi vágta - Lady nevű pej kanca - nyílt lábtörés, nyomozás folyik. (Az idei év első futama)
A zsoké itt egyben a lótulajdonos is. Lovas körökben ismert tény, hogy ezek a pályák alkalmatlanok ilyen versenyekre, túl szűk fordulók vannak. Arról nem is beszélve, hogy a lovak és a zsokék is amatőrök, nem képesek biztonságosan versenyezi. Ezek a lovak nem versenyzésre lettek kitenyészte, és nem évekig edzettek egy-egy ilyen versenyre. A versenyzők a verseny előtt aláírtak egy papírt, így őket terheli a felelősség az esetleges balesetek miatt.
A ló lába eltört, ezért kérték az altatást (hozzáteszem manapság sokkal sikeresebben épülnek fel a lovak lábtörésből, csak nyilvan rengeteg penzbe került volna a kezelése és utána már nem versenyezhetett volna ezért pénzt sem hozott volna, ha egyáltalán felépült volna). Az állat fejbe lett lőve (ez egyébként teljes legális és megszokott eljárás hiszen a ló egy pillanat alatt elpusztul, nem szenved tovább). A tetem elszallíttatása viszont a tulajdonod feladata lett volna, de ügye ő is korházban volt. Az Atev szállította volna el a tetemet, de van hogy arra 1 hetet!! is várni kell. Nyilván az állatorvos nem fog 1 hetet ott szobrozni. Én csak azt nem értem, hogy a sintértelep helyett miért rakták le a "dögkútra". Bár a ló szempotjából már sajnos mindegy mert gyanítom a telepre is bemásztak volna ellopni a húsát. A feldolgozásnál egyébként előszőr darabokra vágják az állatot, így ígyis-úgyis így végezte volna szegény állat, "csak" akkor emberk nem ettek volna a húsából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!