Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Állatkínzókat hogyan "büntetné...

Állatkínzókat hogyan "büntetnétek"?

Figyelt kérdés

Hétvégén elhoztunk a "gazdáktól" egy elhanyagolt, beteg kutyust.

Önköltségen vállaltuk a gyógyíttatását, és utána szerettük volna megtartani. Sajnos annyira gyenge volt már, hogy a bódításból nem kelt fel. Hazahoztuk, eltemettük.

A "gazdák" ott aggodalmaskodtak, hogy mennyire sajnálják, és ők nagyon szerették, azonban az orvos elmondta, hogy egy apró sérülése volt csak a kutyusnak, amit ha kezelnek, még most is élne. Illetve mondott még egy olyat, hogy olyan külső behatás is okozhatta, mint pl. egy rúgás vagy verés.

Tudom, nem engedélyezett az önbíráskodás, ígéretet tettünk, hogy nem teszünk feljelentést, de az orvos véleménye után már nem biztos, hogy ezt be tudjuk tartani.

Mivel ennek híre fog menni, ismert családról van szó, biztosan lesz olyan, aki megszégyenítí őket, de én valahogy szeretném még azt is kivitelezni, hogy igenis érezzék a súlyát. Tudom, az ilyeneknek lelkiismeretük sincs (álszent, templomba járó banyákról beszélünk), de valamit szeretnénk tenni.

Ti mit tennétek?

Köszönöm a válaszokat!

2018. febr. 13. 07:00
 1/3 anonim ***** válasza:

Van erre hatályos törvény.

A feljelentést meg kell erősíteni az orvosi diagnózissal, illetve bizonyítani kell, hogy a sérüléseket valóban az állat tartói okozták.

Csupán feltételezések alapján nem ajánlanám a feljelentést.

Egyébként az utolsó mondatod csak egy dühös "csapkodás".

"Tudom, az ilyeneknek lelkiismeretük sincs (álszent, templomba járó banyákról beszélünk), de valamit szeretnénk tenni."

2018. febr. 13. 07:13
 2/3 A kérdező kommentje:
Régi ismeretség, szóval tudjuk, hogy nekik tényleg nincs, más okból kifolyólag is....
2018. febr. 13. 07:29
 3/3 anonim ***** válasza:
26%
Ugyanazt tenném az állatkínzókkal, amit ők tettek az adott állatokkal.
2018. febr. 13. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!