Ti milyen módszerekkel büntetitek vagy büntetnétek 9 hónapos kan kutyát? Amelyiknek láthatólag kissé kinyílt a csipája?
hát, ez függ attól is, hogy mit csinált, hogy rajta kaptad-e meg még sok minden mástól.
Utólag sose büntetünk kutyát, mert nem fogja érteni, hogy mi történik körülötte, és fogalma se lesz arról, hogy te azért bünteted, hogy pl reggel szétrágta a cipőd, és délután észreveszed.
Én amúgy az 1 éves kutyámat úgy szoktam, hogy ha rajta kapom, akkor mérges hangon leszidom, ez általában elég, mert teljesen megadja magát, ha durvább dologról van szó, akkor fölé állok fenyegetően, és leszidom, de nem ütöm meg meg semmi...ha meg nagyon súlyos bűnt követ el, akkor a nyakbőrénél fogva lenyomom a földre, és úgy tartom kb 1 percig, amíg meg nem nyugszik.
Sétálás közben, ha történik valami, akkor leültetem, és ha nem hajlandó leszállni arról a dologról, amit lát, érez vagy hall, akkor egy pórázrántást szoktam alkalmazni, de ezt ne úgy képzeld el, hogy letépem a kutya fejét, hanem csak kizökkentem abból az állapotból, amiben van, és ha kizökken, akkor leültetem, fektetem meg hasonló.
Kedves 3as. Az amit te teljes megadásnak gonolsz mikor a kutya kifekszik. Lehet egy feléd irányuló dominancia ( a kutya kb azt mondja hogy anyáddal üvöltözzél ne vele) persze nem biztos de könnyen elképzelhető
Póráz rántással meg nem zökkentünk ki kutyát. Annál sokkal jobb egy kis hangjelzés. esetleg egy könnyed nyakérintés(esetleg erősebb ha a kutya nem reagál) vagy ugyan ez combra.
3-as vagyok. Nem szoktam kiabálni a kutyával, nem is írtam ilyet... az, hogy mérges hangon az azt jelenti, hogy mélyebb hangon, mint amilyen alapból az én hangom, és nem hiszem, hogy ő azzal dominál le engem, hogy hanyatt vágja magát...
A pórázon való kizökkentés meg úgy néz ki, hogy fojtóval viszem sétálni, nem azért, mert nem jön szépen, hanem mert egyszerűbb a fel, és levétele, és ha nem figyel, akkor annyira megrántom a pórázt, hogy megcsörrenjen a lánc. Tulajdonképpen a kutyát nem rántom meg vele, hanem csak a láncot, de ezt félreérthetően írtam le, úgyhogy bocsánat ezért.
Amikor a lánc megcsörren, akkor rögtön rám néz, hogy mi van, és ha már rám néz, akkor szoktam utána leültetni, vagy lefektetni, utána marad, és elmegyünk onnan. De se ültetés, se fektetés közben nem nézheti azt a dolgot, ami eleinte nagyon elterelte a figyelmét, hanem engem néz, és vár arra, hogy menjünk, vagy hogy feloldjam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!