Remeg és nagyom merev a nimfapapagájom. Mi lehet a baja?
Vidd vissza a boltba, vagy vidd állatorvoshoz!
Környezetváltozás ilyen remegést nem okoz.
Hol tartod őket? Hány fok van? Nem azért mert fáznak? Remélem nem udvaron vannak? Lagalább 15 fok kell nekik, ezalatt fáznak, remegnek. Ahonnan hoztad, biztos melegebb volt.Az se jó, ha pici a kalitka, ki kell lakásba engedni mindennap legalább röpködni, megtanul visszajárni.
Lehet hogy félnek, mert zavargáljátok,gyerekek ütögetik kalitkát,macska van,stb. Ilyenkor nyugalom kell nekik, míg megszoknak.
Csomó oka lehet, de mivel semmit nem írtál tartási körülményekről, véleményt is nehéz írni.
Kamrában tartod őket? Még jó hogy nem csiripelnek, egyértelmű hogy olyan a környezet, egyrészt fáznak, másrészt kellemetlen számukra a látvány, lehet sötét is, stb.
Ha nem tudod normális helyen tartani, akkor minek szerezted be csak azért, hogy kínozzad őket?
Kamrában nem lehet tartani, meghülyülnek szegények,és ha ott nincs fűtés, szétfagynak télen.
Aludj ott te is velük, ne feküdj a fűtött lakásba a jó meleg ágyba, akkor majd átérzed.
Kamrában tartva, kínozva minek tartani? Mi örömöd van bennük? Akkor okoznak örömöt, ha jól érzik magukat mindenféle szempontból és akkor csicseregnek, vidámak, mindent csinálnak, ami az embernek tetszik, és élvezi.
De kamrában tartva mit élvezel bennük?
Ők meg aztán semmit newm élveznek.
Az öreg tenyésztő nem tenyésztő, hanem csak szaporító! Nullát ért hozzájuk.
Amúgy a nimfák is maguktól szaporodnak, nem kell őket tenyészteni!
Nekem már ezer éve vannak, röpdében tartva, télen természetesen enyhén fűtött helyen, és ha van nekik betéve odú, halálra szaporodnak maguktól. Ha nem akarok kispapagájokat, el kell vennem tőlük az odút.
Ennyi a fene nagy "tenyésztés", amit ilyen nagyra tartasz!
Ja és én is öreg vagyok már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!