Mérgezik a macskákat! Mit lehet tenni?
ÉS ha a saját telkén van, A macska meg rájár a méregre? A szomszéd tudta nélkül?
Akkor is följelenteni? Először beszélj vele, Akár vehetsz neki olyan dobozt amiben a macska nem fér hozzá, és probléma letudva
Egyetértek a #3-assal, nem biztos, hogy direkt mérgezi. Simán ehetett mérgezett állatot.
Mellesleg azért van-e valamelyik macskatartónak lelkiismeret furdalása, hogy az állata átjár máshoz (= birtokháborítás) és odasz*rik más kertjébe. Mi is ott tartunk, hogy nekünk kell venni ultrahangos macskariasztót, mert amióta nincs kutya, az idegen környékbeli dögök átjárnak ide sz*rni, ahol a másfél éves gyerek játszik az udvarunkon. Ezért elnézést kér valaki? Állja a költségeket?
Aki macskát tart, az tartsa a saját birtokán, ha meg nem tudja - mert ugye drága a macska "szabad lény" - vegye tudomásul, hogy bármikor elcsaphatja egy autó, ehet mérgezett egeret, stb. Ja, és szégyellje magát minden macskatartó, akinek a kedvence másoknak kellemetlenséget, kárt okoz. (Tudom, úgysem fogják...)
Túl sok a "szerintem", meg a "talán" a történetben...
(ahova egy patkány befér, oda egy macska is.)
Amennyiben lehet, szembesíteném a dolgokkal.
Ha tudod, hogy úgyis hárítani fog, és nem lép a dolgok érdekében, akkor valahogy gyűjts bizonyítékot, hogy szabályellenesen rakja ki a mérget.
A 4.-est meg meg tudnám fordítani: ha már kertes házban laksz, akkor számolnod kell azzal, hogy bemegy a macska. Én pl. azt utálom, amikor a darazsak meg a cserebogarak repülnek be a portánkra, mégsem tudok mit csinálni. Ez ilyen. Egyébként amikor másfél éves voltam, a mi portánkon is jártak idegen cicák, simogattam kecskét, nyuszit, lovat, stb. mégis itt vagyok úgy, hogy még sosem kellett befeküdnöm a kórházba.
Igen, a macska esetében valóban számolni kell azzal, hogy fogyó jószág, de szerintem teljesen más, amikor kiugrik egy kocsi elé, és az már egyszerűen nem tud fékezni, meg más az, amikor valaki szánt szándékkal méreggel várja a cicát.
A szomszéd miért nem tud riasztót vásárolni? Vegyen ő is méreg helyett azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!