Mit gondoltok a PETA újabb hisztijéről?
A múltkor egy kutyás filmet (A kutya négy élete) támadtak meg, mert szerencsétlent "kínozták"
A kutya élete nem volt veszélyben, bele kellett ugrania egy medencébe. Nyilván az elején tétovázott (mert egy mesterséges örvény volt a medencében ugye, és meglepődött) erre az egészet felfújták, hogy szegény kutyát akarata ellenére rugdosták bele a vízbe meg ilyenek.
Most meg egy számítógépes játék ellen tiltakoznak, ugyanis az egyik karakter (akiről műanyag figura is készült) farkasbundát hord.
Pixelből vagy műanyagból készült farkas pixel vagy műanyag bundáját.
Nyilván az állatoknak semmi közük nem volt az egészhez (max annyi, hogy beírták a Gugli képkeresőjébe hogy "farkas")
Meg ha engem meg is inspirál, hogy de menő karakter, beöltözöm farsangkor, nem hinném hogy elmennék levadászni és személyesen lenyúzni egy példányt. Sőt, egy drága bundakabátot se vennék.
Na mindegy.
Akkor több ponton is igazuk van, minden jobb egy élőlénynek és ezalatt az embert is értem, mint kínok között élni. Aki szerint nem az remélem kap belőle ízelítőt a sorstól.
Az pedig szintén igaz, hogy bizonyos kutyafajtákat olyan tulajdonságokkal tenyésztettünk amivel önmagában élni kín, a legelterjedtebb a nyomott orrú fajták és a nagyon icipicike kutyák. Megszületnek és már el is kezdenek szenvedni míg meg nem halnak.
Magyarországon például abszolút elterjedt nézet, hogy a kutyának jó leélni egy életet a láncon, pedig az még nem nevezhető bestiális állatkínzásnak. Ha én kutya lennék az eutanáziát kérném. Aki nem annak adnék 15 évet a lánc végén, hogy utána győzzön meg.
Az egész PETA hiszti arról szól, hogy megnyugtassák az állatok kizsákmányolása és kínzása miatt a saját lelkiismeretüket, lásd az itteni hsz-eket is.
A PETA nem a nyomott orrú meg a teacup kutyák ellen küzd, hanem a pitbullokat, amstaffokat és más "harci" fajtákat akarják elaltatni, mindenestül. És hiába értek egyet azzal, hogy valóban sok pittel bánnak rosszul, azért ebbe a fajtába számtalan boldog, egészséges családi kutya is beletartozik. És ha egy kicsit belegondolunk, ha pitbull nem lenne többé, akkor egyszerűen találnának az emberek más fajtát a viadalokhoz.
Az is igaz, hogy egy öreg, beteg kutyának jobb lehet, ha elaltatják, mintha még éveket él ketrecben egy menhelyen. Azonban a PETÁsok nem csak a reménytelen eseteket altatják, hanem minden kutyát ami hozzájuk kerül. Fiatal, egészséges, szép kutyákat is, amikből azért bőven sok kerülhetne gazdához. Az egyik per során kiderült, hogy a PETA "menhely" egyáltalán nem is rendelkezett kutyák orvosi ellátására vagy akár elszállásolására alkalmas felszereléssel, mégis évi több ezer kutya került hozzájuk. Semmilyen módon nem próbáltak meg egyetlen kutyát sem örökbeadni, az összes ment érkezés után azonnal a lecsóba. Nem is tudom miért nem tudom őket tisztelni az állatvédő tevékenységükért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!