A község egyik lakosa kutyát és macskát fogyaszt, segítség kell, milyen jogi lépéseket tehetünk ellene?
Sziasztok!
Nagyközségben élünk, Magyarország déli részén. A faluban él egy középkorú nő, és a párja, akik rendszeresen ellopják a többi lakó, szomszéd háziállatát - jelen esetben kutyát, és macskákat... - akiket sajnálatos módon el is fogyasztanak. Kínozzák őket, lenyúzzák.. az udvaruk tele van lenyúzott kutya bőrrel, csonttal. :(
Nekünk is eltűnt a barátságos cicánk (kizárásos alapon sejtem, hogy ő vitte el).
Kihez, hova tudunk fordulni a történettel, hogy ne csak egy ingyom-bingyom figyelmeztetést kapjon, hanem történjen már valami drasztikus is... A sztori valós, nem kitaláltam, folyamatos probléma van a nővel!
Van valami jogi korlátozás erre?! Sajnos a törvényekben nem találtam, ám ha van valaki, aki okosabb..
Kutyát enni pont annyira beteg, mint disznót vagy marhát, netán nyuszit.
Állatot kínozni és lopni viszont ritka beteg dolog, remélem börtönbe kerülnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!