A község egyik lakosa kutyát és macskát fogyaszt, segítség kell, milyen jogi lépéseket tehetünk ellene?
Sziasztok!
Nagyközségben élünk, Magyarország déli részén. A faluban él egy középkorú nő, és a párja, akik rendszeresen ellopják a többi lakó, szomszéd háziállatát - jelen esetben kutyát, és macskákat... - akiket sajnálatos módon el is fogyasztanak. Kínozzák őket, lenyúzzák.. az udvaruk tele van lenyúzott kutya bőrrel, csonttal. :(
Nekünk is eltűnt a barátságos cicánk (kizárásos alapon sejtem, hogy ő vitte el).
Kihez, hova tudunk fordulni a történettel, hogy ne csak egy ingyom-bingyom figyelmeztetést kapjon, hanem történjen már valami drasztikus is... A sztori valós, nem kitaláltam, folyamatos probléma van a nővel!
Van valami jogi korlátozás erre?! Sajnos a törvényekben nem találtam, ám ha van valaki, aki okosabb..
Van eredmény!
Január 4.-én kiszálltak Juditkához a Vaskúti önkormányzattal közössen. Több jogsértést találtak , ezért felszámolják a kutyusokat nála.
Remélem ezek után helyileg is komolyan veszik a dolgot és eltiltják a kutyatartástól.
Ha nem...? Akkor havonta bejelentést teszek ellene...
Lehet,hogy a háborút még nem,de egy csatát megnyertünk! 😀
Nem takarom ki. Nincs titkolni valóm! :) Ha akarsz jelölj be nyugodtan. Úgy is le van titkosítva minden az idegenek elől. ;)
Nem írták le a hölgynek sem e-mailben, hogy mi az a pontos jogsértés. Nyilvánvaló, hogy kb. mit találhattak. Keresgélünk a sajtótájékoztatók között, hátha kiteszik nyilvánosságra.
Egy biztos: a kutyákat elvették tőle, és felszámolták az állapotokat, amik ott voltak. Nem tudom sajnálni azt, aki szegénységében ilyenre vetemedik, hanem haragszok rá! Azért, mert adott a közmunka lehetősége, hogy ne kelljen kutyát, macskát lopni, és azt enni (magam is közfoglalkoztatottként dolgozom, amíg nem kapok máshol állást).
Örülök neki, hogy a NÉBIH komolyan vette, és rálépett a dologra. Ha lemennek ezek az iszonyat hidegek, akkor elsétálunk arra fele, ahol lakik és lecsekkoljuk, hogy betartja-e. Ha nem, akkor megy megint a feljelentés.
Oké, oké :) , csak gondoltam hátha nem akarod, hogy mindenki tudja ki vagy. Nem rosszból írtam, hogy takard ki.
Remélem kap megfelelő büntetést az a szemét, és lesznek elegen, akik tanúsítani tudják a kínzásokat stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!