Felelős vagyok azért ha a szomszéd macskája átjön az én kertembe és a kutyám megöli?
Van egy kb két méter magas lemez kerítés, amin a kutya nem tud átmenni. És a macska sem alatta. Viszont a macska könnyen fölmászott a tetejére és átugrott.
Most azt mondja ha nem fizetem ki a 100 000 forintos Bengáli macskáját akkor följelent a rendőrségen.
A kutya meg volt kötve. (4 éves bullmastiff)
A lényeget leírták: nem vagy felelős. Ő a felelős...
De...
Aki a pitbull témáig eljutottak....
1. Minden nevelés kérdése.
2. Mi a fene köze van a bullmasztiffnak a pitbullhoz? Az, hogy mindkettő nevében benne a bull? És akkor a bulldog?
Bár jó házőrző, jó testőr, de az egyik legkiegyensúlyozottabb kutyafajta. Azoknak a fajtáknak az egyike, amiket kifejezetten ajánlanak kisgyermekek mellé... tény, elég markáns megjelenésű, és a nevében benne van, hogy bull....
De megsúgom, hogy a masztiffból és angol bulldogból tenyésztették ki, míg a pitbullok úgy lettek, hogy a bulldog fizikai erejét (csak ez a közös) ötvözték a terrierek harciasságával és mozgékonyságával.
Tehát a pitbull (ha a nevelést leszámítjuk) nem a bulldog vérvonaltól lesz harcias!
És önmagában a terrier vonaltól sem (és itt jön képbe a nevelés)... mert akkor ugyebár ugyanígy tartanunk kellene a foxiktól is.... hisz ők is terrierek. ;)
Hja, a bullmasztiff bármikor átkapcsolhat dühöngő őrültbe és gyerekeket ölhet. Erről elfelejtették tájékoztatni a mi masztiffunkat, amikor kicsiként húztam-vontam azt a hatalmas kutyát, az meg angyali türelemmel tűrte :D Vagy lehet már szét is tépett..hmm, erről meg nekem felejtettek el szólni :D
Értjük mi, hogy fosik itt valaki a kutyáktól, de legalább akkor ülne rá a kezére, hogy ne égesse itt magát a hülyeségeivel :')
Na. ma végül is megbeszéltük a dolgot.
Bocsánatot kért. De ha belegondolok én is kiakadtam volna ha 100 000 forintot költök egy macskára, és egy kutya megeszi :D
Igen tudom hogy nem szabad hosszabb távon kikötni, de ha vihar lesz muszáj kikötni, szerintem betörné az ajtót.
Szinte minden embert bánt, ha sokáig valaki mellet áll a farokcsóválástól be lilul a lába :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!