A szomszédom körbevette magát olyan kerítéssel aminek a tetején kiálló szögek vannak?
Igen, tehetsz. Nem engeded ki a macskákat vagy nem tartasz macskát. A szomszédodnak joga van olyan kerítést csinálni amilyet akar. Ugye benne van a törvényben, hogy gerinces állat kóborlását a gazda köteles megakadályozni.
De nem is értem, a 2.eltűnés után hoztál egy 3.macskát,mert fogyóeszköz? Ha tudod, hogy milyen a szomszédod miért engeded ki?
Semmit nem tudsz tenni, bizonyítékod nincs semmire, a kerítés meg nem bizonyíték. Esetleg ismeretlen tettes ellen tudsz feljelentést tenni, de azzal sem mész semmire. Én is kertesben lakom, 2 macskám van. Egyik sem kijárós, többek között ezért.
A kerítés miatt nem tudsz tenni semmit.
A macska megnézi hova lép,nem fog szögbe lépni,biztos nem ezért tünedeznek el a cicáid.
Az előfordulhat,hogy van egy macskagyűlölő a környéken,aki mérgezi őket,vagy vki elüti őket(a fiatal cicák tapasztalatlanok).
De az is lehet,hogy találtak új otthont. (Rudyard Kipling: A magányosan sétáló macska :)
De nem feltétlen a szomszéd miatt tűntek el a macskáid. Mondod hogy kintiek, így ezer oka lehet pl: elütötte egy autó, megfogta egy kutya, valaki kóbornak hitte és befogadta, mérgezett egeret fogott, stb.
Törvény szerint pedig TE vagy köteles megakadályozni, hogy a macskád kijusson a telkedről.
Vagy egyszerűen csak hazamentek. Sok macska akkor is kóborol kint, ha van gazdája. Te pedig befogod őket, ideig-óráig elvannak, mert adtál nekik enni, de aztán vissza vágynak, mert a macskák helyhez kötöttek.
Az én macskám, amikor szereztem új kutyákat, egész nyáron a szomszédban volt, csak enni járt haza. Megtehette volna, hogy oda költözik, mert szerették a szomszédaim, de ősszel mégis haza költözött és inkább megbarátkozott a kutyákkal. Az eddig leírtak alapján elképzelhető hogy a te kis védenceidnek van otthona, és azért mennek el.
Macskát saját telken belül tartani? Árulja már el valaki, hogy hogyan. :D
Falun lakom, de én még olyan udvart nem láttam, ahonnan nem tudnak kijönni vagy ahova nem tudnak bemenni, ezek nem kutyák. :D A szomszédotok is más világban él, ha azt hiszi, ilyen kerítéssel kizárja őket az udvarról, biztos, hogy más miatt tünnek el a macskáid. Tartsd lakásban a macskáid, ha nem akarod, hogy elkoboroljanak, bár az nálam már éppen eléggé kimeríti az állatkínzás fogalmat.
Biztos nekünk embereknek is sokkal hosszabb életünk lenne ha ki sem tennénk a lábunkat a lakásból. Biztosan nem érne minket közlekedési baleset, nem köhögnének ránk a metrón stb..
A kérdés csak az hogy az milyen élet lenne????
A sok "állatvédő" ebbe miért nem gondol bele?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!