A szomszédom (aki mellesleg rendőr), napi szinten bántalmazza a kutyáját. Mit tehetek?
Hallom a puffanó hangokat, a rúgásokat, a kutya vonyítását. Közben magánkívül üvölt a kutyával "szétváglak, a k.a anyádat", megöllek, te rühes dög, mit csináltál??".
Sajnos a két telek között tűzfal van, így látni nem látom, csak hallom, illetve a hangját felismerem.
A hangok alapján, a kutyát teljes erőből rugdossa, a kutya vonyít fájdalmában.
Kisgyerkmekünk van, így a kilétemet nem szívesen fedném fel, tartva a fickó esetleges rá irányuló bosszújától. Milyen törvényes lehetőségeim vannak?
Három méter magas a tűzfal, vízszintes ráccsal fedve (nekünk ablak nyílik oda, esetleges illetéktelen behatolók ellen van fent a rács).
Úgy tudom, hogy ha fel is szerelnék kamerát, illegális lenne, mert senkit nem rögzíthetek képi anyagon a beleegyezése nélkül.
Hangfelvételt megpróbálom, de rövid, intenzív etapok ezek. Fél-egy percig csépeli a kutyát. Mire megnyitom/elindítom az alkalmazást a telefnomon, lehet, hogy abba is hagyja. De ezt megpróbálom.
Ha esetleg rendőr is olvassa ezt: feljelentés esetén mennyire kell tartanom "kollegális összetartástól"? Ergo elsikálják neki haveri alapon és esetleg kiadják az én adataimat neki.
Eddig annyit tettem, hogy kiüvöltöttem, hogy "Azonnal hagyja abba a kutya bántalmazását!"
Erre minden esetben hirtelen csend lett.
Nemrég költöztünk ide. A szomszédaink szerint egy agresszív, nem beszámítható emberről van szó. Egy másik szomszédnak korábban volt valami vitája vele. Erre válaszul pirotechnikai eszközöket (petárda, rakéták) dobált át a kertbe. A szerencsén múlt, hogy éppen senki nem volt kint és nem sérült meg. Mivel bizonyítani nem tudták, hogy ő volt, nem lett következménye.
"A szomszédaink szerint egy agresszív, nem beszámítható emberről van szó. Egy másik szomszédnak korábban volt valami vitája vele. Erre válaszul pirotechnikai eszközöket (petárda, rakéták) dobált át a kertbe."
Ha nem beszámítható akkor hogy lehet rendőr? Pszichológiai vizsgálaton is átesnek a rendőrök, ahol rögtön kiszűrik, ha agresszív vagy ingerlékeny. Mondjuk én is több rendőrt ismerek, akinél hamar felmegy a pumpa, de ez azért elég hihetetlen. Mellesleg ha rendőr tisztában kéne legyen a jogi következményeivel is ennek. Tényleg ilyen mélyre süllyedt az országunk, hogy ilyenek szolgálnak és védenek vagy csak szivatnak téged is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!