Az állatkísérletek tényleg annyira rosszak lennének?
Egy példa csak még a testápolós dologra.
Teljesen ártalmatlan karcinogenitásra külön bevizsgált alkotóelemek.
Hogyan tesztelnéd hosszú távon a napozás hatását a krémmel?
Sejtkultúrán kb lehetetlen, tenyésztett bőr komplex érhálózattal, immunrendszerrel nincsen még in vitro. Anélkül meg sokat nem ér... Embereken nem lehet tesztelni, vagy kimutathatatlan a hatás.
...szerencse, hogy kipróbálták in vivo állaton, tartós UV sugárzás mellett...és bizony emelkedett a bőrrák esélye. Pár állatot kellett feláldozni, cserébe rávilágított, hogy nem kéne orrba szájba nyomatni a testápolókat, sőt a naptejes testápolók még veszélyesek is lehetnek. Pár nyuszi éléte vs. több millió testápolót használó nő élete? Melyik ér többet?
Ezt értem, tudom hogy kegyetlennek hangzik... de megismétlem a kérdest, melyik fontosabb? Egy erre tenyésztett nyúl szemevilága, vagy a leendő kisbabádé, akit a gyereksamponnal mosdatsz?
Azért ne helyezzünk soha emberi élet elé egy állatét. Főleg egy kisbabáét mondjuk.
Biológiával és állatkísérletekkel is foglalkozó kutatóként (Mint írtam, pont egy olyan technológiát fejlesztünk, amivel 100-adára csökkenthető a gyógyszer/kutatási kísérletekben felhasznált állatkák száma)...
Egyszerűen nem hiszem el a L'oreál állításait. Itt olyan biztonsági kérdésekről van szó, amit nem engedhetnek meg. Nyugodj meg, a nagy multicégek ugyan úgy letesztelik ezeket a termékeket, hatóanyagokat állatokon is, csak kiadják külsős laboroknak, (valami más kutatási névvel mondjuk, jogilag nem támadható). Nyilván nem fogják kockáztatni,hogy egy termék kimenjen ezek nélkül.
A mesterséges bőrszövet, meg a hasonló dolgok marketing szövegek, és ezzel próbálnak több bevételhez jutni.
(Különben is, jelenleg nagyon kísérleti fázisban van az a mesterséges bőrszövet amin tesztelnének, sem immunrendszer, sem valódi kapilláris és keringés nincs mögötte... Ezen nagyon kevés reakciót lehet hitelesen vizsgálni, szóval amolyan gumicsont az aggódó nők lelkének megnyugtatására - akik megveszik a drágább "állatkísérlet mentes terméket"
Tudom sajnos hogyan mennek ezek a jogi kiskapuk...
Amit javaslok: Ki kell menni egy erdő-folyócska szélére lakni, saját termesztett étellel... és semmiféle modern terméket nem szabad használni. Csak kecsketej szappant mondjuk.
Kimentem,termesztek. De én csak 3 vagyok((férjem,fiam,én).
Egyszer láttam a befogott nyulakat,boruzasztó volt. Nem használok kozmezikumot ettől megvagyok
Van egy csomó anyag amit már kifejlesztettek, leteszteltek.
Simán lehetne ezeket használni, nem értem a kozmetikai ipar mért nem használja ezeket az adatokat. (Tudom, nyilván használha egy részét, de na értitek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!