Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Milyen érvek szólnak az...

Milyen érvek szólnak az állatkísérletek ellen?

Figyelt kérdés
2016. ápr. 21. 18:40
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Fáj az állatoknak, szenvedést okoz nekik.
2016. ápr. 21. 18:49
 2/15 anonim ***** válasza:
11%

Képzeld bele magad, hogy te lennél a kísérleti alany és rögtön megérted.

Az állatok ugyanúgy érző lények mint te.

Sőt, tévedek...

2016. ápr. 21. 18:53
 3/15 anonim ***** válasza:
92%

Második, nyugi.

Szó szerint 6 szóból leszűrted, hogy a kérdező egy szívtelen dög, egy utolsó paraszt, egy tömeggyilkos pszichopata - akkor most ki az érzéketlen?

Lehet hogy tényleg nem érti hogy mi van, de az is lehet hogy plakátot csinál (suliba, esetleg magától) és ahhoz gyűjt érveket.

Mert az, hogy "az állatoknak fáj" néha nem elég meggyőző (hogy rohadna meg, aki így gondolkozik...) és valami más ok is kéne, amivel több embert meg lehetne győzni. (most egy random, hülye példa: "ami az állatoknál ezt a hatást váltja ki, az az embereknél teljesen másmilyen reakciót okoz" - ez valószínűleg hülyeség, de kábé ilyenre gondoltam)

Első voltam.

2016. ápr. 21. 19:04
 4/15 A kérdező kommentje:
Èrvelö fogalmazást kell írnom ezert náhány szalonképes vász kéne
2016. ápr. 21. 19:16
 5/15 anonim ***** válasza:
76%

fájdalmat okoznak az állatoknak:

-direktbe lebetegítik őket, hogy utána kísérletezzenek a gyógyszerekkel

-mindenféle samponnal vagy bármi mással bekenik őket/belecsepegtetik a szemükbe, hogy lássák h milyen hatást vált ki(ha megvakult mehet a kukába....)

-direktbe beteg állatokat tenyésztenek ki(pl. cukorbeteg egerek) hogy ezzel rekonstruálják az örökölt betegségeket.

nem elégítik ki a mozgásigényüket

-iszonyat kis ketrecekbe tartják őket és sose látnak napot, füvet, fákat....

-direktbe megakadályozzák őket a mozgásban

0 szeretetet kapnak és 0 törődést, nincs egy biztos pont az életükbe, folyamatos rettegésben élnek

2016. ápr. 21. 19:20
 6/15 anonim ***** válasza:
2016. ápr. 21. 19:46
 7/15 anonim ***** válasza:
62%

2. voltam. Ok, elnézést kérek, tényleg a semmiből ítélkeztem. Ma már annyi hülyeséggel találkoztam a napom során, hogy rosszul reagálok dolgokra.

Ha állatokról van szó, én mindig megpróbálom kivetíteni a mi értelmi szintünkre azt az "élményt", amit mi az állatokkal teszünk. Sokat gondolkodom azon is, hogy az állatok miért szeretnek minket, miért bíznak meg bennünk.

Számunkra cukik a kis szőrös állatok, és minél cukibb, annál jobban imádjuk. De rajtunk mit szeretnek???

Ronda, sima bőrű emlősök vagyunk, és teljesen kiszámíthatatlan módon viselkedünk velük az ő szemszögükből. Én konkrétan nem örülnék, ha egy villanyoszlop méretű fejlettebb lény egyszerűen felkapna, és a fülem tövét vakargatná. Részemről az szól ellene, hogy azon kívül hogy árt nekik fizikailag, így is nehéz néha eldönteniük, hogy kit kell szeretni és kit nem, eléggé úgy érzem, hogy a tudatlan állat bizalmával élnek vissza amikor vagy sikerül egy kísérlet vagy nem. Azok az állatok a bizalmukba fogadtak minket, tisztelnünk kell akkor is, ha mi úgy látjuk semmit nem értenek az egészből. Ne tegyünk olyant másnak, amit magunknak nem kívánunk, és ez igaz az állatokra is.

2016. ápr. 21. 19:47
 8/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat:)
2016. ápr. 21. 20:04
 9/15 anonim ***** válasza:
93%

(Azért azt se felejdük el, hogy bár tényleg brutális és borzalmas, ami a laborokban folyik, ezek nélkül a kegyetlen kísérletek nélkül rengeteg betegség lenne a mai napig gyógyíthtatlan, egy egyszerű náthába is belehalna a gyengébbje. Ilyenkor pedig nagy mellel mondják sokan azt, hogy nem baj, mert legalább nem lenne ennyi ember a földön - egészen addig, amíg nem egy hozzá közel álló betegszik meg annyira, hogy gyógyszer nélkül meghalna.

Borzasztóan sajnálom az állatokat, nem tudnék velük így bánni, de hálás vagyok nekik, hogy édesanyámat és nagymamámat még mindig az élők közt tisztelhetem, és nem kell ideje korán a betegágyuk mellett kisírnom a szememet... Ezt azért ne felejtsük el. Minden éremnek két oldala van, bármilyen szörnyű is az. )

2016. ápr. 22. 08:32
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

9-eshez fűzném hozzá, hogy sok állatot hősként tisztelhetünk, amiért általuk olyan sok embert megmenthetünk.

(az már a saját rosszindulatú megjegyzésem, hogy nagyon durván kezdünk túlszaporodni, és így az egész mindenséget magunkkal rántjuk a halálba)

Köztük is van egy csomó állatka, akiknél a kísérlet kudarcba fulladt - és szinte nem tanultunk belőle semmit - de ez még a kisebbik rossz.

Ott van a többi állatkísérlet, ahol kozmetikai szereket tesztelnek az állatokon. Na, arra tényleg semmi szükség.

(főleg, hogy létezik alternatíva, olyan műbőr/műhaj gyártása, ami szerkezetileg olyan mint a miénk, és úgy is reagál a tesztekre.)

2016. ápr. 22. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!