Ti mit gondoltok a kutyahusfesztivalrol?
Ugyanazt, mint a magyar mangalicafesztiválról, disznóvágásról, stb.
SZvsz undorító,hogy disznót, csirkét, marhát, stb.-t jóízűen elfogyasztanak egyesek, de a kutyahúson ki vannak akadva. Holott ugyanolyan érző lény az is, amit ti jó érzéssel mészároltok, aminek örömmel matattok a beleiben és készítetek belőle hurkát, kolbászt.
Vegetáriánusként elítélendőnek tartom mindkettőt. De legjobban azokat vetem meg, akik jóízűen falatozzák a saját kultúrájuk által megengedett húsokat, a másokét meg állatkínzásnak állítják be. Holott mind állatkínzók vagytok..
Szerintem semmilyen társadalmi normába nem ütközik a hagyományokra épülő, kulturált húsfogyasztás. Igen, nekik az a hagyományos, hogy hasznot húznak egy kutya megkopasztásán, kibelezésén, emberiesség határait feszegetve. Ezért őket el lehet ítélni? Igen. Mindenkinek joga van egyéni vélemény kifejtésére.
Akinek nincs kutyája talán nem is érti ill. érzi ennek a súlyát, és nem, a kutyával otthonunkat NEM azért osztjuk meg, mert ételként tekintünk rá. Nézz meg egy terelő versenyt a Hortobágyon, és megérted, mit jelent az ember-kutya kapcsolat!
Már nemazért de szerinted a nerc stb bundát amikor csinálják, hogy ölik meg az állatokat? Kötnek egy csomot a nyakukba....
A csirkéket egy ketrecben tartják, nincs tolluk, sosem látnak fényt.
A disznókat szintén így tartják....
Lehet szidni a sárgákat jogosan...de "mi" is ezt csináljuk csak épp nem kutyákkal.
Sajnos a többségnek erre van igénye....
Szóval én azt gondolom aki a tescos csirkét megzabálja az ne szidja sárgákat akik ugyan olyan borzalma körülmények között ölik le a kutyákat mint azt a csirkét amit megeszik.
Még mielőtt keresztre feszítenétek...szeretem a kutyákat..nekem is van...elsírtam magam azokon a képeken amiket láttam erről a kutyahús fesztiválról...de nem csak nekük kéne változni.
"Akinek nincs kutyája talán nem is érti ill. érzi ennek a súlyát, és nem, a kutyával otthonunkat NEM azért osztjuk meg, mert ételként tekintünk rá. "
AKinek 50 alatti az IQ-ja, az talán nem is érti ill. érzi, hogy más társadalmakban más-más szerepe van egy-egy állatnak - de ettől még mindkettő élő, érző lény.
Egy kutya megkínzása, meggyilkolása, akárcsak egy disznóé, marháé, csirkéé,etc. a rájuk ruházott társadalmi értékektől eltekintve elítélendő, bűn. Egy élet kioltására ill. egy másik érző lénynek való fájdalom okozására NINCS másféle erkölcsi konklúzió,mint az, hogy elítélendő.
Magyarán bármely lelkileg fejlett, erkölcsös lény be kell hogy ismerje, hogy a húsfogyasztás ugyanakkora bűncselekmény, mint a kutyák meggyilkolása.
"Akkor nem az volt a hangsúlyos, hogy kulturált fogyasztásról beszélek, pedig ezt is célomvolt kifejteni."
Ez egy oximoron. Az a cselekedet, amihez egy érző lény életének kioltása szükséges (húsevéshez az állat halála) nem lehet kulturált. Önellentmondás.
Ha a kutyádat gyorsan, "fájdalommentesen" ölik meg és dolgozzák fel, az már kulturált? Ugye, hogy nem.
"Ti az ellen tiltakoztok, ami amúgyis megtörténik, a disznó le van vágva, a csirke le van fejezve."
A kereset határozza meg a kínálatot. Manapság a nyugat-európai országok szinte mindegyikében a lakosság kb. 10%-a nem fogyaszt húst, ami jelentősen csökkenti a keresletet. Ezzel is életeket mentünk.
"hanem aki ez által akar jobb ember lenni, és hangoztatja folyamatosan, hogy márpedig én vega vagyok."
Nem ezáltal akarunk jobb emberek lenni, hanem ezáltal vagyunk. Mert felismerjük, hogy a húsevés morálisan nem elfogadható, és teszünk ellene.
Én ha eszem, nem moralizálni, hanem jóllakni akarok. A kutyahús-fesztivál esetén pedig az a rengeteg könnyzacskódurrogtató kép java része ótvaros hangulatkeltés. A kínaiak sem vadállatok, a kutyát megeszik, ehhez nem szükséges kegyetlenkedni, sőt, inkább időpazarlás, fölösleges.
Kulturálisan meg végképp felesleges felháborodni, más szemléletük van. És egyáltalán, nem inkább az a pazarlás, hogy felénk meg a kutya egyetlen haszna, hogy kerítés mögött ugasson? (Jó esetben.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!