Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Johosan fenyegetőzik feljelent...

Johosan fenyegetőzik feljelentéssel?

Figyelt kérdés

2 èves spánielünk van. A 13 èves húgom egyedül elvitte sétálni, amikoris a kutyánkat megtámadta egy nagyobb németjuhász-szerű kutya, megharapta az oldalát. A húgom a mi kutyánk pórázát a nagy nyaka köré tekerte ès addig fojtogatta amíg a gazdája ki nem jött az utcára a kiabálásra. Aztmondja feljelent minket amièrt majdnem megölte a kutyáját /amúgy semmi baja nem lett/.

A miénknek szerencsére nem lett nagyobb baja.

2016. jún. 12. 08:42
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Sikerült már az első szót elírnom... *jogosan.
2016. jún. 12. 08:42
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Közterületen a kutyák csak pórázon lehetnek, kivéve a kijelölt futtatókat, innentől ő biztosan hibás, a húgodról nem tudom, hogy szabadon sétáltatta-e a spánieleteket, de ami a védekezést illeti, szerintem jogos volt, és mivel nem lett baja a németjuhásznak, nem volt túlzott sem.
2016. jún. 12. 08:47
 3/12 A kérdező kommentje:
A miénk pórázon volt
2016. jún. 12. 08:50
 4/12 anonim ***** válasza:
17%

Nem tudom, hogy jogosan-e? Talán jogi fórumon kellene megkérdezni. Valahogy nem tudom elképzelni, hogy ebből eset legyen.

A húgod viszont eléggé bátor hallod-e? :DDD Ilyen módszerről még nem is hallottam és hogy valaki így helyt álljon a kutyája miatt amikor "baj van" :)

A megharapta az oldalát az nem tudom mit takar pontosan. Hogy odakapott és csak kisebb baja lett, nem tudom.

Az ijesztő viszont az (ha egy picit is belegondolunk), hogy a húgod annyira belelovalta magát, hogy csak akkor hagyta mindezt abba, amikor már összejött a fél falu az ordibálásra.

Szóval akár szerencsétlenség is lehetett volna..

"A húgom a mi kutyánk pórázát a nagy nyaka köré tekerte ès addig fojtogatta amíg a gazdája ki nem jött az utcára a kiabálásra."

"Aztmondja feljelent minket amièrt majdnem megölte a kutyáját "

Igen, ezt megértem. Tényleg akár megeshetett volna.

2016. jún. 12. 08:52
 5/12 A kérdező kommentje:

A fél falu?

A gazdája jött ki mert közben a tesóm ordibált a kutyával.

Amúgy szerintem is nagyon bátor dolog volt ez, meg is lepődtem:D

Sebes lett az oldala a miènknek de nem mély seb.

A németjuhásznak voszon abszolút nrm lett baja csak kicsit le lett fojtva hogy álljon le.

2016. jún. 12. 08:54
 6/12 anonim ***** válasza:
A tulajdonos köteles az állat kijutását megakadályozni, a németjuhász viszont kijutott, megtámadott. Ti jelenthetitek fel a jegyzőnél. Tegyétek is meg, ne harciaskodjon a gazdája! Mivel talán eddig még nem volt ilyen ügye, valószínűleg csak figyelmeztetni fogják, de akár pénzbírságra is számíthat. A húgod lélekjelenléte irigylésre méltó.
2016. jún. 12. 08:59
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

sírok milyen buta emberek vannak.

még hogy ő jelent fel?? milyen alapon? a húgod pórázon vezette a kutyáját,amikor az ő kutyája felügyelet és póráz nélkül nektek támadott. nektek kéne feljelenteni őt.

a gazda felelőssége,hogy a kutyája ne tudjon közterületre kijutni. a húgod nem csinált semmi szabálysértőt. pórázon vezette a kutyáját. és csak akkor lépett fel a másik kutya ellen,amikor a testi épségét veszélyeztette. ez teljesen legális.

jelentsen nyugodtan, legfeljebb őt büntetik meg és a perköltséget is állhatja.

idiótája

2016. jún. 12. 09:07
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, én is így gondolom.

Mèg "szerencse", hogy csak a kutyánkat támadta meg, de ha a tesómat támadja meg??!

2016. jún. 12. 09:09
 9/12 anonim ***** válasza:
Nem fenyegetőzik jogosan. Sőt, ti tehetnétek feljelentést, mivel az ő kutyája volt szabadon az utcán.
2016. jún. 12. 09:25
 10/12 bollocks ***** válasza:
Nektek kellene feljelentenetek őt, és kifizettetni vele az állatorvosi költségeket.
2016. jún. 12. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!