Szerintetek bűnt követtem el?
Ma délelőtt 10-11 órakor a macskám behozott az ablakon egy kismadarat.
Még szinte fióka volt. Nem tudom hogy, de a macskám valahogy levadászta, vagy leszedte a fán lévő fészekből.
Amikor behozta a házba, gyorsan kihajintottam a macskám az ablakon, és kivittem a kis madárkát az udvarunkra.
Előrebocsátom, hogy a madárka, ekkor már nagyon rossz állapotban volt !!!
Na most jön a "bűn" :(
-Amikor este 7 óra körül hazaértem, a madárka még mindig az udvaron volt, még rosszabb állapotban. Egyáltalán fel sem tudott állni a lábára, csak vergődött szegényke.
Ekkor jutottam arra az elhatározásra, hogy kioltom az életét, hogy ne szenvedjen !
Így is történt !!! (ezt,ha lehet nem részletezném)
Meg kellett tennem, mert nem akartam,hogy tovább szenvedjen szegény !
Szerintetek nagy bűnt követtem el ? :(
Nem nagyot, csak épphogy egy kicsit.
Azzal, hogy próbáltad menteni a menthetetlent.
Ha a macska levadászta, akkor az le van vadászva. Természetes szelekció.
Alaptétel a természetvédelemben, ne avatkozz be!
Milliárdból 1-szer tudsz úgy beavatkozni, hogy az valóban használjon!
Rettentően nagyképű hozzáállás, hogy az ember elhiszi magáról, hogy majd ő jobban fog dönteni, mint a természet.
Nem fog!!!
Számtalan példát tudok mondani, az egészen apróktól egészen pl Ausztrália ökológiai katasztrófájáig.
A természet majd tudja, hogy melyik egyed a túlélő, melyik nem, melyik szaporodhat tovább, melyik nem, melyiket vadásszák le, melyiket nem.
Az én szememben ez a beavatkozás a "bűn".
A házimacskák pusztítása minden, csak nem természetes szelekció.
Egyébként nem követtél el bűnt, menthetetlen volt.
Szereted a macskádat? Tudod ez természetes vadászösztön, ami benne munkál. Nem gonoszságból hozta el neked élve a fiókát. Az, hogy élve hozta neked, azt jelenti, hogy magával egyenrangúnak tekint, és azt szerette volna, hogy te is kivehesd a részed a vadászat öröméből. Azzal, hogy nem dicsérted meg, sőt, megbüntetted, mert kib**tad az ablakon mint macskát sz**ni, valószínűleg nem csak a madárral, de a macskáddal is rosszat tettél. Szerencsétlen pára most nem érti, miért reagáltál így.
Ennél fogva, legközelebb jobban tennéd, ha megsimogatnád és megdicsérnéd a macskádat, ha legközelebb elhozza neked a zsákmányát. Akkor is, ha az egy madár, és nem egy egér. Láthattad, hogy a fióka nem élte túl a macska támadását, hiába próbáltál rajta segíteni. Ezzel csak azt érted el, hogy a fióka nem 10 percet szenvedett mielőtt kimúlt (mert a macska kb. ennyi időt játszik vele), hanem egy egész napot. Jobban járt volna szerencsétlen, ha inkább megdicséred a cicádat, aztán hagyod, hogy tegye a dolgát az állatvilág. Remélem, ebből azért tanultál.
(Ui.: Ha felismerem, hogy a macskám védett madarat hoz haza, és még menthetőnek tűnik, elveszem tőle és elengedem, de a legtöbb madarat meghagyom neki. Így jártak. Amelyik elég erős és életképes, azt sohase fogja elkapni a macskám. )
8-as válaszoló
Igatad lehet... Erre én is gondoltam
De azért b**tam ki a macskát az ablako mert behozta a házba a madarat, minden tiszta madár toll lett.
Én amugy pont lesz*rom, hogy mit kap el és mit öl meg !
Az sem érdekelne, ha a szomszéd sokszorosan díjazott papagáját marcangolja szét, ha ezt kint a szabadban teszi !!!
Legközelebb majd kap egy kis dícséretet.
Egyébként ez a macskám mániája, hogy "hozzuk be a házba a zsákmányt".
Nem egyszer hozott már be pl.: gyíkot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!