Menhelyre lehet leadni kis kutyát ha nem találtam neki gazdit?
Na ha még meg sem születtek, az tök jó. Akkor még el tudod vinni a kutyádat megműttetni, és probléma megoldva. Nem kerül egy újabb felesleges kutya sem a menhelyre...
Idős kutyának amúgy sem szabadna már elleni, akár bele is pusztulhat szegény. Persze az altatás sem túl jó, de a műtét a legjobb megoldás ebben a helyzetben.
Azt tudtad, hogy fogamzásgátlás mennyire káros a kutyákra? Sokkal jobb és egészségesebb ivartalanítani őket.
Kedvtelen? Mitől? Az ivartalanítástól?
Na, ilyet se láttam még.
Több ivartalanított szukával találkoztam már (mellesleg kannal is), nekem is volt már, és egyik sem volt kedvtelen. Sőt. Tök normális, vidám, játékos, energikus kutyák voltak.
Jó, te tudod, mit csinálsz a kutyáddal.
De tudd azt is, hogy a születő kölykök is a te felelősséged, azaz a te kutyáid lesznek. Ha 10, akkor 10! Ha az anya netán elpusztulna, vagy szimplán nem látja el őket, akkor is. Amelyiknek nem találsz gazdit, azt akkor ne add le a menhelyre, ne told át a felelősséget senkire, mikor megelőzhető lenne, hogy megszülessenek! Ha így döntesz, akkor vállald értük a felelősséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!