Menhelyre lehet leadni kis kutyát ha nem találtam neki gazdit?
Lehet, de nem 100%, hogy beveszik, ha épp nincs hely.
Ezért kell ivartalanítani a szukát, mert pont az ilyenek miatt vannak tele a menhelyek. Kérj időpontot az állatorvosnál minél előbb.
Mi neten néztük az ingyen elvihető kiskutyát, négy embert hívtunk fel potyára, mert elvitték az összeset, az ötödik helyen tudtuk elcsípni az utolsót.
Érdemes neten hirdetni, ha még nem próbáltad.
Menhelyen alig volt kölyök kutya, az is mind gazdi jelöltes.
Felnőtt kutyákkal van tele a menhely, amire ráuntak, nem kiskutyával. Nem kéne hülyeséget állítani az elsőnek.
Az ivartalanítás viszont szükséges, hosszú távon sokkal olcsóbb, mint etetni egy vemhes anyakutyát meg a kölyköket. És az ellés szegény kutyának is nagyon fáj, ha nem vagy tenyésztő, kár kitenni ennek szegény kislányt. :(
A fiú kutyák pedig nem csak nem szaporodnak, de nyugodtabbak is utána.
Egyébként én megtartanám, ha csak egy maradt. A kutyának egy másik kutya a legjobb játszótárs. Főleg hogy 24/24 senki se ér rá kutyázni.
valahol talán fizetni kell érte, h bevegyék. Próbáld meg neten meghirdetni ahogy előttem írták. pl itt:
Akkor lehet leadni csak, ha van szabad helyük (ami ritka).
Érdeklődj a közeli menhelyeken. Van olyan is, hogy várólistára kerül a kutya, és majd ha szabadul fel hely, akkor beveszik.
Azt azért tudnod kell, hogy ez nagyon rossz lesz a kölyöknek. Ha nincsen meg még minden oltása, akkor veszélyes is. Jobb lenne, ha vagy megtartanád, vagy találnál neki felelősségteljes gazdit.
Okosabb lenne, ha ivartalanítva lenne az anyakutya (legalább ezután!), hogy többet ilyen ne forduljon elő.
Jógogás
Vatera
Szórólap
Beszélj menhellyel segítenek a hirdetésben
Menhelyen egy kis kutyának rossz helye van. Könnyen kap fertőzést.
Én megfinanszíroznám az első oltásokat és a chipet. Sokkal könnyebben talál gazdára (igen költség, de az etetés is az)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!