Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Macskákat akik nem is a...

Macskákat akik nem is a mieink, hogy lehet kiszoktatni a kertünkből? Mit lehet tenni maximum ami még legállis?

Figyelt kérdés
Van egy kis konyhakertünk, 50nm. Közvetlen szomszédunkban van minimum két macska, meg egy kutya aki elég félös de macskákat áthajtja. Második szomszédunkban 2 macska, 3adink szomszédunkban is van macska. Kertet felástuk ősszel, felkapáltuk tavasszal, ültetnénk de kikaparják. Komolyan felvetődtek kemény ötletek is, de szeretnénk megoldani minnél állatbarátabb módon.

#károkozás #macsakabaj
2016. ápr. 1. 23:39
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:

Nézd, én nagyon szeretem a cicceket. Nem ártanék nekik semmiért a világon. A legdurvább, amit megteszek, az, ha lespriccelem őket, azt is csak akkor, ha két kandúr öli egymást a kerítésemen.

De szép lassan nálam is elszakad a cérna.

Szomszédasszony állatmentő, összeszed minden kidobott állatot, aztán vagy talál gazdit nekik, vagy nála ragadnak. Én tisztelem érte, de...

Pillanatnyilag 7 macskája és 3 kuttya van. És egy lepedőnyi udvara. Ahol már sem fű, sem virágágyás nincs, csak kemény föld. A kutyáktól csak aludni nem tudok, de a ciccek...

Hét macska használja alomnak a virágágyásaimat és a füvemet. Megőrülök tőlük. Főleg ilyenkor tavasszal, amikor még bújnak a virágok, simán összetörik őket, kiássák a hagymákat. Kilószámra szedem össze a macska fekáliát, és az ágyások mégcsak hagyján, de a gyep...Nem vagyok egy kényes ember, de onnan még felszedni sem lehet. Rá sem merek lépni a fűre.

2016. ápr. 3. 14:29
 32/37 A kérdező kommentje:
31es lett megoldàs??
2016. ápr. 4. 20:56
 33/37 anonim ***** válasza:

A jó életbe! "Szomszédom állatmentő, tisztelem érte, de....."

"Szeretem a cicceket, de..."

Melyikőtök ivartalanított életében egy, azaz akár egyetlen kóbor macskát is?

Állatot szeretni a mai Mo-on nem azt jelenti, hogy jaj de helyes sárga kiskacsa/kiscica stb. Hanem annak a megértését, hogy kb Ukrajna és kicsi hazánk a fekete folt Európában kóbor állat ügyben, ahol ilyeneket le lehet írni, meg lehet kérdezni, és haragudni arra, aki próbál tenni a helyzet ellen a maga módszereivel!

Nem tetszik, hogy a kertet védeni kell a kóbor macskák miatt?

MINDENKI felelőssége ez, nem az állatvédőké, nem! Mindenkié, aki azt hiszi, őrá nem tartozik a probléma.

Nincs állatvédő meg nem állatvédő, vannak emberek, akiket érdekel a világ, amiben élnek és vannak, akiket egy világháborúban is az idegesítene, hogy jaj, nem lehet kertezni.

Ébresztő!

Kikérem magamnak a zöld kezet.

2016. ápr. 5. 06:34
 34/37 anonim ***** válasza:

Hát igazán szégyellem, hogy engem zavar ha tele van a gyepem fekáliával, és ha a kisunokám itt van, nem rohangálhat kedvére a kertben, és nem hemperghet a fűben. Azt is, hogy fontos nekem a saját otthonom, amibe a kertem is beletartozik.

Nem, kérdező, nem találtam megoldást. Szerintem nincs is.

2016. ápr. 5. 15:01
 35/37 A kérdező kommentje:
Életbe nem volt macskàm , kutyàm volt egyszer fialtattuk sajàt fajtiszta tàrsàval majd, jött az ivartalanító műtét ami sajnos tönkre tette a kutyànkat bepisilt utàna amiből nyűvesség és bénulàs lett
2016. ápr. 5. 20:43
 36/37 A kérdező kommentje:
Mint irtam gazdás macskàk ha nem lenne gazdàjuk macskàk szàmàra kellemesebb életkörűlményeket biztosìtó helyre vittem volna öket, ahol hàborítatlanúl egerészhetnek , vagy a gyepmesteri telepre ahol ...... lényeg élve ki nem jönnek. Apropó gyepmeyter vezetö irodàjàban kuvaszból van a bàràny prém is :))
2016. ápr. 5. 20:47
 37/37 anonim ***** válasza:

Nekem mindig volt cicám, most nincs, elég sok időt töltök távol az otthonomtól, kire hagynám?

Tényleg szeretem őket, de nem mindegy, hogy egy cicc végzi a dolgát a kertedben, vagy hét. Vagy tíz.

A tegnap elvetettem az estike magokat, és hálót feszítettem ki az ágyás felett. És közben összeszedtem a letört tulipánokat. És káromkodtam.

2016. ápr. 7. 11:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!