Macskákat akik nem is a mieink, hogy lehet kiszoktatni a
kertünkből? Mit lehet tenni maximum ami még legállis?
Gazdis macskákat 10 km-el arrébb elvinni bűncselekmény, lopásnak hívják, ráadásul a cicákat ezzel megfosztod a hajlékuktól, élelmüktől, ami pedig állatkínzás.
Akár milyen szörnyű, a kertedet neked kell megvédeni a "kártevőktől". Ha rendes a szomszéd, anyagilag hozzàjárul, de ha ezt nem teszi, az a szíve joga, nem vonható felelősségre ezért. Ha a madarak dézsmálják a kertet, akkor mégis kin fogod behajtani az elhárítás költségeit? Ha zavar, hogy feltúrja a macska, takard be a földet, nem kell ehhez agysebésznek lenni. Macska hálót is lehet kapni, nem akkora befektetés, azzal is meg tudod védeni a veteményest.
2016. ápr. 2. 05:29
Ja, ráadásul egy hátrányos helyzetű gyerek àllatait képes lennél ellopkodni? Ne is haragudj, de ez szörnyen ízléstelen, szégyelhetnéd magad, amiért ez egyáltalán eszedbe jutott.
2016. ápr. 2. 05:32
Ne legyél olyan mint az én szomszédaim. Az én macskáimat beeteték patkány méreggel. Az álatorvos adott nekik káliumot és mégis elpusztultak! 3 napik szenvedtek majd a szemem elöt ment el mind szinte egyszerre!Nem kivánom senkinek végignézni tehetetlenül,hogyan vérzik ki a kedvence. Mire màsodszor kijött az orvos már vége volt.Nem tehetet semmit.Még szerencse a szerencsétlenségbe hogy nem a kislányom ette meg a szeretet csomagot amit bedoptak a telekre.Hátul megtalátuk a müanyag tányért amin nyers hús maradèk volt!
2016. ápr. 2. 07:07
A macskáknál a megijesztés a hatékony.
Hatékonyabb, mint egy passzív valamilyen akadály, mert az egy leküzdendő dolognak gondolják.
Valami hangos, vagy bármilyen dologgal meg kell őket ijeszteni.
Dobálj közéjük petárdát, vagy valami más hangos szart, minél meglepőbben, annál jobb.
2016. ápr. 2. 07:28
Mert a petárda aztán olyan baromi biztonságos...
Egy normális macska riasztót lehet venni kb. 10-15000 Ft-ért, azt azért ki lehet fizetni, és minden probléma megoldódik kegyetlenkedései nélkül.
2016. ápr. 2. 09:30
Gratulálok a petárdásnak, remélem a kezedben robban! Barom.
2016. ápr. 2. 09:36
17/37 A kérdező kommentje:
Lehet rossz kategóriàban tettem fel a kérdést, inkàbb a jogi kategóriàban kellett volna. Leszögezem a macska kàrt tesz a kert kb 0 hasznot hoz essö függvényében. Az 5 6 macska aki hozzànk jàr az màr erös minuszt tesz. Sajnàlom akinek a macskàit kimérgezték de most kb ilyen amikor a munkànkat tönkre teszik éjjel a macskàk . Van egy fekete rigó pàrunk , ha hiszitek ha nem rendre nevelödtek,tudjàk minden 2 hétben jön a fünyiró akkor lehet bogarazni, rotàcios kapàt kb 2 méterre követik .... Vetésben érdemi kàrt nem tesznek, borsóban àsó macska igen, egy macska testnyi területen 1kg sàrga répa terem tehàt 5testnyi az 5kg palàntàkat összetörik ahogy cikkàznak a kertben. Meg a madàr ürülék hasznos a macskàé undoritó és kiégeti a füvet .
Kérdező, sem a jogi, sem a jelenlegi fórum keretei közt nem fogsz legális megoldást találni MÁS macskájának likvidálására. Mind a jog, mind a humánum érző lénynek tekinti őket és nehogy már amacska hibája legyen, hogy nincsenek ivartalanítva, tehát jelölnek. Én is, más is írt neked sok megoldást, ami másoknál láss csudát működik: ők megoldást keresnek, nem kifogást.
Én egy vagyok azok közül, aki ha tudok segítek, de ha kiszolgáltatottakat bántanak kíméletlenül rúgok seggbe bárkit. Lenne ötletem, ha ezek az állatok gazdátlanok lennének, nota bene még segítenék is tevőlegesen neked-nem miattad.... De VAN gazdájuk.
Találj megoldást.... Ne kifogásokat gyárts.
2016. ápr. 2. 10:40
Semmiféle jogszabály nem vonatkozik arra, hogy a macskát a tulajdonosnak a telkén belül kell tartani, ugyanis egy kinti macskával nem is lehet ezt megoldani. Ha kárt tesz, védekezzen ellene, ez a te dolgod, nem a macska tulajdonosáé. Egyébként 20000 Ft alatti károkozásnál akkor sem indul eljárás, ha azt ember okozza (a birtokháborítás más kérdés). Ha pedig jelentős károkat okoz (amit kétlek), akkor nem lenne ésszerűbb befektetni a védekezésre? Ilyenkor még, amikor nincsenek magas növények, azt is még lehet csinálni, hogy valami maradék deszkákból csinálsz egy fél méteres kerítést (nem nagy munka), a tetejére pedig rögzítesz egy szùnyoghálót mondjuk tépőzárral. Ez pár ezer forintból kijön. De írták itt a mulcsozást, a kerítést, írtam a macska riasztót, ami szintén nem egy nagy összeg. Jogi útra ezt nem tudod vinni, mert a cicák tulajai nem követnek el szabálysértést, viszont a te macskalopkodós ötleted negvalósítása bűncselekmény.
2016. ápr. 2. 13:19
20/37 A kérdező kommentje:
Kapcsolódó kérdések: