Macskákat akik nem is a mieink, hogy lehet kiszoktatni a kertünkből? Mit lehet tenni maximum ami még legállis?
Kiegészítés: a kutya ideális esetben jelzi a behatolót, de a döntés jogát átadja a gazdának, beengedi vagy sem. Ez egy jól tanított, jól szocializált kutya.
Amennyiben az állat egyedül dönt arról, szétkapja-e a betolakodót vagy sem, akkor az ember valamit nagyon félreértett a nevelésében + ennyire egyetlen állat sem lesz vad magától. Ahhoz is kell az ember, aki elvadítja.
Ennyi kellett még a korrektség kedvéért.
Te jó ég mennyi tájékozatlan ember van...
Sem a gazda, sem a kutya nem vonható felelősségre abban az esetben, ha JÓL LÁTHATÓ helyre ki van írva, hogy a kutya harap, és egyébként az állat nem mutat agresszív viselkedést.
Azt viszont nem igazán értem, hogy hogyan jön ez ide? A saját területedet neked kell védened, de ezt csak olyan módon teheted, amely nem életveszélyes másokra nézve. Nem vezethethetsz áramot a kerítés be, nem gyárthatsz szöges árkot. Veszélyes akadály/harapós kutya, de még kamera is csak akkor lehet a telkeden, ha erre utaló táblát függesztett ki.
A gazdák macskák befogása pedig még mindig bűncselekmény. Még egyszer mondom, a kerted védelme a te feladatod, a szomszédainak semmi köze ahhoz, hogy lusta vagy eltéríteni. Tetszik, nem tetszik, ez a rendszer. De ha gondolod menj az önkormányzathoz reklamálni, utána pedig meséld el, hogy mennyire röhögtem képen.
A kutyatartó felel a kutyája által okozott kárért. A jogalkotó viszont pontosan tudja mi a kutya és a macska közt a különbség az ő korlátozásukban. Továbbra sem a macskás szomszéd felel a kerted épségéért, hanem te. Ha normális, nyilván kaphatsz tőle segítséget a kerted macskátlanításában.
Ami rajtad kívül még mindig kb egy órás ügymenet több millió ember számára. Ötletek feljebb, gőzöm nincs miért pörögsz ezen ennyit. Amikor elolvastam a kérdésed, azt gondoltam kezdő kertész vagy - most azt gondolom, egy makacs ember, aki lassan mindenkire haragszik, mert pár macska eszén nem tud túljárni......
Namost, ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz hülye.
A te környékeden meg vannak még macskák bőven. Ez akkor is így lenne, ha a szomszédodék nem szeretnék őket annyira.
De szeretik.
;)
Ebben igazad van kérdező. .....és megint ott tartunk, hogy az ember a ludas.
Pont a túlszaporítás/túlszaporodás az oka annak, hogy egy általuk belakott területről macskakolóniát megszüntetni nem lehet. Megy a helyére 40 másik. Amit tenni lehet az egyetlen macska ivartalanítása bárki részéről. Mondjuk évi egy. Akkor nagyjából annak az egy ivartalan macskának az élete alatt úgy 600 000 (!!!!) cica nem születik meg. Akik pluszban éheznek, megfagynak, jobb esetben autó vagy róka. (jobb eset=nem szenved)
Ahhoz képest, hogy keményebb ötleteken pörögtél, egész kafa hsz-t rittyentettél ide. Mindegy. Ha nem boldogulsz szólj. Jó kertezést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!