Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Macskákat akik nem is a...

Macskákat akik nem is a mieink, hogy lehet kiszoktatni a kertünkből? Mit lehet tenni maximum ami még legállis?

Figyelt kérdés
Van egy kis konyhakertünk, 50nm. Közvetlen szomszédunkban van minimum két macska, meg egy kutya aki elég félös de macskákat áthajtja. Második szomszédunkban 2 macska, 3adink szomszédunkban is van macska. Kertet felástuk ősszel, felkapáltuk tavasszal, ültetnénk de kikaparják. Komolyan felvetődtek kemény ötletek is, de szeretnénk megoldani minnél állatbarátabb módon.

#károkozás #macsakabaj
2016. ápr. 1. 23:39
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
30%
A kutya (sem) bűnös. MINDIG az ember miatt van a sz@r. Miért? Ott a kutya, genetikailag arra van kódolva, hogy védje a területét. Megvédi. Ennyi. A jelenlegi "állatjogi" helyzetben egyre inkább az a trend, hogy soha nem az állat a hibás, hanem az ember. A kérdésben említett egyik kutya, aki szétkapta az idős nénit, él, szerencsére már szinte virul. Nem altatták el - ami példa értékű. Végre. Épp bízni tanul az emberben.... A macska nem betörő! A kutya területet őriz ösztönösen, a macska meg szabadon mászkál. Rossz esetben. Miért? Mert az EMBER túlszaporítja, illetve pont lesz@rja, hogy szaporodik.
2016. ápr. 2. 14:32
 22/37 anonim ***** válasza:

Kiegészítés: a kutya ideális esetben jelzi a behatolót, de a döntés jogát átadja a gazdának, beengedi vagy sem. Ez egy jól tanított, jól szocializált kutya.

Amennyiben az állat egyedül dönt arról, szétkapja-e a betolakodót vagy sem, akkor az ember valamit nagyon félreértett a nevelésében + ennyire egyetlen állat sem lesz vad magától. Ahhoz is kell az ember, aki elvadítja.

Ennyi kellett még a korrektség kedvéért.

2016. ápr. 2. 14:34
 23/37 anonim ***** válasza:
72%

Te jó ég mennyi tájékozatlan ember van...

Sem a gazda, sem a kutya nem vonható felelősségre abban az esetben, ha JÓL LÁTHATÓ helyre ki van írva, hogy a kutya harap, és egyébként az állat nem mutat agresszív viselkedést.

Azt viszont nem igazán értem, hogy hogyan jön ez ide? A saját területedet neked kell védened, de ezt csak olyan módon teheted, amely nem életveszélyes másokra nézve. Nem vezethethetsz áramot a kerítés be, nem gyárthatsz szöges árkot. Veszélyes akadály/harapós kutya, de még kamera is csak akkor lehet a telkeden, ha erre utaló táblát függesztett ki.

A gazdák macskák befogása pedig még mindig bűncselekmény. Még egyszer mondom, a kerted védelme a te feladatod, a szomszédainak semmi köze ahhoz, hogy lusta vagy eltéríteni. Tetszik, nem tetszik, ez a rendszer. De ha gondolod menj az önkormányzathoz reklamálni, utána pedig meséld el, hogy mennyire röhögtem képen.

2016. ápr. 2. 14:35
 24/37 anonim ***** válasza:
55%
Jaj mielőtt félre érted, a tájékozatlan jelző nem neked szólt, kedves előző :)
2016. ápr. 2. 14:38
 25/37 A kérdező kommentje:
Rossz példát hozam, ez az utolsó kommentem az ügyeben: kutyám szabadon van az udvaron, kinyitom a kaput beálljak az autóval, erre nagy örömében kiszalad az utra, Pista astrája elé fut féktávolságon belül, sajnos Pista elüti kifejeli Bodri a lámpáját. Kár kit ért? Pistát Ki okozta a kárt Én a kutyámmal. Ki fizet? Én. Bodri 100000 ft eszmei értékü tenyészkan. Bodri mivel elég nagy kárt okozott sajno öt nem lehet gyógyitani el kell altatni 10000 ft ért. Akkor én buktam 110 000 ft ot és egy astra lámpa árát és beszerelését. Na az én kutyám okozott kárt?
2016. ápr. 2. 20:22
 26/37 anonim ***** válasza:
0%

A kutyatartó felel a kutyája által okozott kárért. A jogalkotó viszont pontosan tudja mi a kutya és a macska közt a különbség az ő korlátozásukban. Továbbra sem a macskás szomszéd felel a kerted épségéért, hanem te. Ha normális, nyilván kaphatsz tőle segítséget a kerted macskátlanításában.

Ami rajtad kívül még mindig kb egy órás ügymenet több millió ember számára. Ötletek feljebb, gőzöm nincs miért pörögsz ezen ennyit. Amikor elolvastam a kérdésed, azt gondoltam kezdő kertész vagy - most azt gondolom, egy makacs ember, aki lassan mindenkire haragszik, mert pár macska eszén nem tud túljárni......

Namost, ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz hülye.

A te környékeden meg vannak még macskák bőven. Ez akkor is így lenne, ha a szomszédodék nem szeretnék őket annyira.

De szeretik.

;)

2016. ápr. 2. 22:07
 27/37 A kérdező kommentje:
okés lehet tulpörgöm de még a szomszéd nem szaporitotta agyba föbe a macskát nem járt ide egy macska sem. Csak hát aranyos a kismacsaka a gyerekek jól elvannak vele aztán a kismacska megnö mamacica tüzel és jönnek a kandurok. Mivel kutyájuk is van a macskák minden kellemetlensége ezen az udvaron csapódik le. Miért nincs kutyánk??? Mert 7-18 óra közt nem vagyunk itthon. És egy kölyök állatnak szerintünk kell a törödés tanítás meg eleve a felelös állat tartásba nem illik bele hogy keveset vagyunk itthon. És ez különbség köztünk és egyesek közt.
2016. ápr. 2. 22:37
 28/37 anonim ***** válasza:
55%

Ebben igazad van kérdező. .....és megint ott tartunk, hogy az ember a ludas.

Pont a túlszaporítás/túlszaporodás az oka annak, hogy egy általuk belakott területről macskakolóniát megszüntetni nem lehet. Megy a helyére 40 másik. Amit tenni lehet az egyetlen macska ivartalanítása bárki részéről. Mondjuk évi egy. Akkor nagyjából annak az egy ivartalan macskának az élete alatt úgy 600 000 (!!!!) cica nem születik meg. Akik pluszban éheznek, megfagynak, jobb esetben autó vagy róka. (jobb eset=nem szenved)

Ahhoz képest, hogy keményebb ötleteken pörögtél, egész kafa hsz-t rittyentettél ide. Mindegy. Ha nem boldogulsz szólj. Jó kertezést.

2016. ápr. 2. 22:43
 29/37 A kérdező kommentje:
végére legyen egy poén vagyis a bélyeg visszanyalt eset irtam a gyereknek voltak problémái 7 éves korában még nem beszélt tisztán... valami ilyen okból voltak állatai nyulak cicák na meg betoji kutya. A macskák szerintetek miért is menekülnek ide??? Nos kedves kisgazdáik a (srác meg a növére fius kislány) agyon nyomorgatják abajgatják öket még nálunk még irtam nincs itthon senki napközben ezért ide menekülnek. Gyerekek gyógyszere a gyerekek miatt lép le :))
2016. ápr. 2. 23:09
 30/37 Helyes válasz ***** válasza:
0%
A legolcsóbb és állatbarátabb megoldás,ha beszerzel egy kiskutyát.(Csak ne kotorék ebet.)Kutya-macska "barátság" elvén még ma is hatékony prevenció ,nem beszélve arról,hogy egy aranyos kutyus boldog gazdija lehetsz.
2016. ápr. 3. 01:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!