Mit tudtok, s mi a véleményetek a PETA nevű szervezetről?
Esetleg van magyarországi csoportja? Ha igen, hogy lehet felvenni velük a kapcsolatot?
A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm! :)
Csak azért kérdeztem, mert anno hallottam valami olyasmit a tv-ben, hogy a PETA magyarországi csoportja tüntetett valami étterem előtt.
2017-ben lesz? :) Ez az infó biztos? Örülnék neki nagyon!
Szia!
Szerintem, ha állatvédő szellemiségű ember vagy (aminek nagyon örülök!) keress más csoportot.
Én állatvédő vagyok kisgyermek koromtól kezdve, ideigleneseztem, segédkeztem mentésekben, és persze rengeteg kóbor állatot vittem már haza, gyógyítottam meg.
Viszont ennek ellenére borzasztóan elítélem a PETA tevékenységeit.
Az egész lényege nagyrészt a sokkolás, magamutogatás.
Egy normális szervezet menti és örökbeadja az állatokat, nem pedig pucéron parádézik az utcán.
A PETA egy látszat csoport, nem is foglalkoznak igazából állatmentéssel, örökbeadással, nincs telephelyük, ahol bármilyen módon segítenének a kóbor, bántalmazott állatoknak.
Kampányolnak, felvonulnak, és ennyi.
Ha pesti vagy, tudok neked ajánlani rengeteg szervezetet, akiknél érdemben tudsz segíteni, és nem csak pénzzel akarnak lehúzni!
Úgy gondolom,hogy a napi mentési munkán kívül nagyon fontos a kampányolás,szemléletformálás.
Ezt pedig a PETA elég jól csinálja.A sokkolás felkelti a figyelmet.
A naponta állatok százait ellátó szervezeteknek nemigen van idejük,pénzük kampányokra.
Álszent gyilkosok.
Komolyan, olyan sztorik vannak hogy elvitték egy hapsi kutyáját a teraszukról és 2 nap múlva küldtek egy gyümölcskosarat "bocsi hogy elaltattuk a kutyádat" üzenettel. Azt mondják csak azokat az állatokat alatatják el akiken nem tudnak segíteni mégis zsákszámra találják az általuk teljesen egészségesen megölt kölyökkutyákat
Angol tudás kell de kellemes olvasmány.
Ha állatokon akarsz segíteni inkább keress egy közeli menhelyet, szőrmét viselő nők leöntése vérrel nem fogja jobbá tenni senki életét.
Kár,hogy nem tudok külföldiül :(
Ha a cikkben leírtak igazak,amúgy miért nem tett ellene még senki semmit?
"..Ha a cikkben leírtak igazak,amúgy miért nem tett ellene még senki semmit?.."
Mert nem igazak.
Az állatvédő szervezetek túl sok veszteséget jelentenek a cégeknek, főleg ha nem csak házikedvencek védelmével foglalkoznak, hanem a tejipart, húsipart, tojásipart, vagy pl. állatkísérleteket is kritizálják. Ezért próbálják mindenhol befeketíteni őket.
A PETA nem öl állatokat egyébként.
A sztori az, hogy az USA-ban annyi kóbor állat kerül be naponta a menhelyekre, hogy egyszerűen képtelenek mindenkinek gazdát találni, vagy helyet biztosítani. Ezért sajnos a beteg, vagy valamiért esélytelenebb állatokat megölik. Ebben nyilván nem a PETA a hibás, hanem a felelőtlen gazdák. A sintértelepek nagy része azonban gázkamrákban vagy más brutális módszerekkel öli őket, mert az a legolcsóbb. A PETA és más szervezetek megpróbálják felhívni az emberek figyelmét, hogy ne vegyenek állatot, hanem inkább fogadjanak örökbe, és csak akkor, ha tényleg minden igényüket ki tudják elégíteni, és ivartalaníttassanak, de az emberek zöme csak magára gondol, és neki akkor is kell egy új kutya vagy macska, vagy törpemalac, akit aztán ha megunt, megy az utcára vagy menhelyre. A PETA mást nem tud tenni, csak hogy ezeknek az állatoknak legalább ne borzalmas haláluk legyen, hanem ehelyett a menhelyek mégis a jóval drágább injekciót használják, ami viszont abszolút fájdalommentes és gyors. Elalszik és ennyi. Ez is borzalmas, de nem 20 perc kínhalált jelent egy gázkamrában.
Rohadt könnyű a szervezetektől elvárni, hogy minden problémát megoldjanak, csak mert több milliárd ember nem akar változtatni.
A PETA egyébként más szervezetekkel együtt már rengeteg változást elért, főleg a cirkuszi állatok, kísérleti állatok, haszonállatok védelmében.
Ha a PETA menhelyein altatják el zsákszámra a teljesen egészséges (mert azokat is altatják ám) kutyákat, akkor mégis ki öli meg őket? a PETA vagy a szomszéd Laci bácsi?
Én nem azt várom el tőlük hogy váltsák meg a világot, csak azt hogy legalább ismerjék el ha valamit nem tudnak és ne istenítsék magukat miután újra és újra felszínre kerülnek a mocskaik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!