Mi a véleményetek a Vegán Állatvédelemről?
Igazuk van?
A fiúcsibéket tényleg rögtön élve bedarálják, a fiúbocikat pedig levágják és mennek a gyros-ba?
Tényleg így működik a tejipar és a tojásipar?
Én egy állatszerető ember vagyok.
Nem csak a kutyát,cicát,meg a cuki kis állatkákat szeretem,hanem mindet(na jó,a bogarakat,egysejtűeket nem :D).
Ettől függetlenül eszem húst.Az ember mindenevő,ha egészséges akar lennu akkkr húst(is)kell ennie.
Mellesleg attól hogy te vega vagy,ugyan annyi állatot fognak levágni,a húsnak,amit a boltokban árulnak már úgyis mindegy.
Nem ítélem el a vegetáriánusokat,de ők se ítéljenek el engem ezért.
A ragadozó állatok is ugyan úgy levadásszák,és megölik/megeszik a zsákmány állatot.
Igaz,hogy mi mindenevők vagyunk,de SZÜKSÉGÜNK VAN HÚSRA.
Az meg szerintem is felháborító,hogy milyen körülmények között tartják szerencsétlen állatokat.A rákot élve főzik meg,kínában néha élő kutya kerül a levesbe.Olyan kevés helyük van ezeknek az állatoknak,hogy pár lépésnél nem tudnak többet megtenni.Nagy részük még a napfényét sem látja meg rövidke élete folyamán.
Borzalmas,hogy mit művelnek az emberek.De ezeken az állatokon nem segíthetünk.Egy emberrel több vagy kevesebb eszik húst,teljesen mindegy.
Az ő sorsuk már születésükkor megpecsételődik.
Borzasztó,de ez az igazság
Hát, a Kínában rekedt kutyák sorsáért meg mi, magyarok sajnos tényleg nem tehetünk semmit, mivel az egy teljesen más kultúra. A saját házunk táján éppen tudnánk sepregetni, de ehhez nem a húsfogyasztás dogmatikus üldözésére van szükség, hanem a gazdaságunk talpra állítására. Pénz nélkül nagyon nehéz ugyanis nagyüzemi körülmények között is kifogásolhatatlan körülmények között tartani az állatokat.. Láttam pl egy olyan tehenészetet, amit holland technológiával építettek. Olyan az egész, mint egy tehénparadicsom, és hihetetlenül sok tejet adnak a jó közérzet miatt. Tényleg, csodaszép volt az a telep. De ha nem kapnák az uniós támogatást, maholnap lehúzhatnák a rolót, mert annyira drága az üzemeltetés, és NINCS AKKORA BEVÉTEL, mert nagyon rondán kihasználják a gazdákat.
Én nem bíznék annyira a pályázatokban, hogy kizárólag arra bízzam a gazdaságom jövőjét...
Vegán állatvédők! Ha az emberek nem fogyasztanának húst, akkor nem lenne mit védenetek! Azért tenyésztik őket!
A legyilkolt búzakalászok milliói?
Nem is ez a fő probléma, mert ne egyenek, ha nem akarnak ilyesmit. Gondolom nemigen végeznek kemény fizikai munkát, szóval nincs is szükségük állati zsiradékra és fehérjére... ha valaki tudja nélkülözni, nélkülözze.
De ezek a szakmai blődségek, amiket ott elpuffogtatnak, azért hogy démonizáljanak mindent... az már komolyan nevetséges.
A tejtermelő teheneknél olvastam a legtöbb és legdurvább képi zavart, de azért a gyapjas témájuk se semmi. A méheknél szimplán nem tudták megmagyarázni, mit is szeretnének bebizonyítani, a lovaknál meg már csak a fejemet fogtam, mert megfájdult.
Legalább a szakmának olvasnának utána, és tájékozódnának pontosan, mielőtt ítélkeznek valami felett, és ezt még terjeszteni is próbálják... ez pl egy tulajdonsága az internetnek, ami nagyon hátrányos: pillanatok alatt szárnyra kel rajta a hülyeség :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!