Mit tehetnék a lovakért, milyen szervekhez fordulhatnék segítségért?
Párommal strandolni voltunk, és tök véletlen találtunk 3 lovat egy karámban. Nagyon szeretem őket, ezért közelebb mentünk, akkor tűnt fel, hogy elég szörnyű állapotban vannak. 1 anyakanca, még fél éves sem lehet a csikója és van egy idősebb, ránézésre 1-1,5 év körüli csikó. Az anyakanca borzalmasan sovány, a bordáin zongorázni lehetne, a csípője 15-20 centire kilóg. A másik kettő viszonylag még jó kondiban van, de a pici még szopik. Izom egyiken sincs. Patáik szerinte az elmúlt fél évben, vagy még régebben nem láttak kovácsot, berepedezettek, már kezd visszapöndörödni. A karámjuk pici, egy darab legelni való nincs benne, a tránya viszont vastagon, közel 20 centisen fedi a karám 3/4 részét, beleértve a beállószerűséget is. Egy moslékoshordó tetejét levágták, azt nevezték ki itatónak, mondanom se kell, hogy csont száraz volt, ráadásul mikor meglöktem, egyből rohantak oda, szóval szomjasak voltak. Ma visszamentünk, hogy rájuk nézzünk, ballonokban vittünk vizet, hátha ugyanaz fogad minket. A helyzet annyit változott, hogy egy kupac széna van a karámon kívül letéve. 40 l vizet vittünk, megitattuk őket, azonnal el is fogyott mind, hoztunk még egy adagot, azt is benyomták. A telek előtti háznál megpróbáltam bekopogni, de senki nem nyitott ajtót. Szomszédok nincsenek, így velük nem tudtam beszélni.
Kit kereshetek ilyen esetben? Ha a rendőrségre bemegyek, feljelentést teszek, kivizsgálják az ügyet? Ha igen, vigyek fotókat, akkor hamarabb lépnek, vagy kit keressek? Tényleg rossz a helyzet... :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!