Mit jelent pontosan a hagyományos disznóvágás?
Figyelj, így is úgy is ugyanaz a vége, nem teljesen mindegy? A szúrással is meghal másodperceken belül, ha jó a böllér.
Ha meg belövik a szeget az agyába (kábítás), az sem jobb neki, hidd el...azt is ugyanúgy érzi. Főleg akkor, ha rosszul lövik be.
Amúgy már kötelező szöget lőni, a hagyományos vágáson is.
Ez egy kicsit álszenteskedő nekem ez a kábítás dolog különben...mert a disznót nagyon hamar megöli a szúrás.
Érdekes, a szőrméért tartott ezüstrókákat, amiket élve nyúznak meg a jó szőrmeminőség miatt, nem lövik meg szöggel, pedig ők sokkal többet szenvednek, mint a disznó.
Lehet lepontozni, nem érdekel, de így van.
Én nem magyarázok bele semmit.
De áruld már el nekem, miért van az, hogy a nyakon szúrás állatkínzás, de ha belövök egy szeget a fejébe, az nem az????
nem bunkóságból írom, ne értsd félre, csak egyszerűen nem bírom felfogni.
"Falun az a divat, hogy minél jobban visít annál jobb."
akkor te nagyon régen jártál faluban...
nem a kábítás módjától lesz a disznóvágás hagyományos vagy nem hagyományos. mivel előírás, ezért ma már mindenhol kábítanak vagy szöggel vagy árammal.
visítani azért visít, mert nem tetszik neki, hogy hurkot kötnek a nyakába és rángatják. nem az ólban szoktak kábítani, hogy aztán a szarból kelljen kibányászni a disznót, hanem oda viszik, ahol szúrni fogják és szúrás előtt közvetlenül kábítanak.
egy disznóvágás azért hagyományos, mert családdal, barátokkal, rokonokkal dolgozzátok fel a disznót egész napos program keretében. a nem hagyományos disznóvágás meg az, mikor a böllér jön 1-2 segéddel és délre már minden kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!