Rendes hagyományos nyulak 600ft/kg-ért olcsónak számítanak? Kérem a segítségeteket!
Igen.
Bár ha kilós árat nézünk, akkor az nem annyira házi kedvenc lesz, mint inkább ebéd, szóval inkább étel ital kategória, mint kis emlős.
A nyúlhús nagyon drága, szőr, belsőség, stb nélkül csontosan bőven 2000 ft felett van kilója, a hátsó része (ketté szokták vágni) 2500 fölött van.
Az élő súly kb a fele lesz, ha konyhakész. Úgyhogy a 600 ft kb a duplája, 1200 lesz.
Az nagyjából a boti ár fele.
A kettő nem zárja ki egymást.
Mondom, a 600 ft-os élő súlynak a fele ehetetlen, tehát a megvett tömeg felét kidobod, így ami marad, azt lehet úgy számolni, hogy 1200 ft/kg.
Az egy tisztességes, vagy inkább szerény ár, de van rajta némi haszon.
(Mi nemrég, mikor még ezzel foglalkoztunk konyhakészen árultuk 1300-1500 ft között).
A bolti 2200-2500 ft/kg az, ami nem tisztességes.
De ez ne zavarjon meg, a parizer alapanyagát 37 ft-ért veszik a gyártók, és 800 ft-ért adják el. Egy kis 100 ft-os zöldséget belekeverve 1800 ft-os májusi csemege. :) Ugyanabból a 37 ft-os pépből. :)
" aztán meg az, hogy a nyulak élve eladók."
Vagy azt a részét nem érted, hogy miért élve adja el?
Lehet, hogy nem akar bajlódni a levágással.
Vagy lehet olyan a vevőköre, hogy tartja még otthon egy kicsit, jobban felhizlalja, vagy hazaviszi a gyereknek játszani, vagy akár a tenyészetébe vérfrissítésnek.
(Bár itt is inkább db áron szokás árulni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!