Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Hol tudnék örökbe fogadni sünit?

Hol tudnék örökbe fogadni sünit?

Figyelt kérdés
Eddig nem találtam ilyen helyet, de szívesen tartanék sünt. Nem szeretnék vásárolni és nem ragaszkodom hozzá hogy a világ legjólneveltebb, aranyosabb és tündéribb sünije legyen az enyém, így arra gondoltam az örökbefogadás a legjobb. Remélem tud valaki segíteni!
2015. jan. 8. 14:04
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
33%
Ha már az árát sajnálod a süniktől, akkor hogy akarod tartani?
2015. jan. 8. 14:25
 2/14 anonim ***** válasza:
12%
Nyáron járj nyitott szemmel az erdőben, és fogsz találni:)
2015. jan. 8. 14:30
 3/14 anonim ***** válasza:
40%
védett nem foghatod be
2015. jan. 8. 14:55
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Na, akkor kezdjük az alapoknál: Magyarországon őshonos sünit (keleti sün), nem lehet háziállatként tartani. Amit lehet, az az afrikai fehérhasú törpesün. Az meg szerencsére nem olyan olcsó és elterjedt, hogy menteni - örökbe fogadni kelljen. Úgyhogy szerintem a maximum, amit találhatsz, az valakinek a megunt sünije, olcsóér'. Ami vagy normálisan nevelt vagy nem, vagy beteg vagy nem stb. Totál kezdőnek én semmiképpen nem ajánlanék potenciálisan problémás állatot (se sünt, se lovat, se kutyát, se "csakegyhalat"). Akkor inkább vegyél normális tenyésztőtől, tőle legalább lehet kérdezni, tanácsot kérni stb.

Alternatív lehetőség: nekünk úgy "van" két keleti sünink, hogy kertvárosban lakunk és teljesen véletlenül sünbarát kertet sikerült kialakítanunk: dzsumbuj, tavacska, teljes menü: mindenféle rovar, giliszták, csigák, minőségi macskaeledel (kitúrják a macskát). Nyáron minden esete hallottam őket az ablakom alatt :D

2015. jan. 8. 15:11
 5/14 anonim ***** válasza:
60%
Facen vannak csoportok, szoktak lenni megunt sünik is.
2015. jan. 8. 17:12
 6/14 anonim ***** válasza:
Megfelelő helyet tudsz neki biztosítani? 100-as ketrec, infralámpa, minőségi macskatáp, husi?
2015. jan. 8. 20:43
 7/14 anonim ***** válasza:
0%
4-es: mit értesz az alatt, hogy nem lehet háziállatként tartani? Tán a törvény bünteti, börtön jár érte?
2015. jan. 8. 21:58
 8/14 anonim ***** válasza:

7-es! 4-esnek valóban igaza van, nem tarthatod háziállatként a szabadban behozott, Mo-on őshonos sünöket. Az állatvédelmi törvény értelmében ha börtön nem is (mivel ugye állatkínzást ezzel nem követett el a személy), de pénzbírságot kiszabnak.

Kapásból ha vadállatot fogadsz be (akár őz, róka, sün, vagy bármilyen madár), nem teheted engedély nélkül. Minden ilyen állat tartását engedélyeztetni kell, de a legtöbb esetben a nem megfelelő körülmények miatt az engedély kérelmeket vissza is dobják. Amennyiben vadállatot fogsz be, simán megbüntetnek, védett állat esetében pedig magasabb bírságra számíthatsz. Esetleg ha a körülmények nem megfelelőek, az állat nem kapott állapotának megfelelő állatorvosi ellátást (az állatorvos az engedély megléte nélkül szóba sem áll veled), abban az esetben állatkínzás miatt akár börtönbüntetést is kiszabhatnak.

2015. jan. 9. 13:07
 9/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nem azért nem vásárolok állatot, mert sajnálom rá a pénzt, hanem elvből (ez most nem témája a kérdésnek, szóval megelőzve a kötözködést, ebbe most nem szeretnék belemenni...). Nem vad sünt szeretnék az erdőből befogni, hanem olyan állatot keresek, akit esetleg az előző gazdája megunt, vagy valamiért már nem tudja tartani, és ezért új helyet keres neki. Sok örökbefogadós honlapot, facebook oldalt találtam, de mindenhol csak macskákat és kutyákat hirdetnek, nyilván mert az a gyakoribb. Reméltem hogy tudtok olyan konkrét oldalt mondani, ahol mondjuk láttatok már, vagy ahol nagyobb esélyem van találni. Azért még reménykedem :)
2015. jan. 9. 23:41
 10/14 anonim ***** válasza:
0%

Mi a helyzet a fentebb is említett szituval, ha a kertembe betéved egy süni?? Bírság?

(Egyébként a sünök, frankón, szeretik a kitekatot? Lehet átírni a reklámokat: a sünök a kitekatot választják. :)

2015. jan. 10. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!