Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Nekem volt igazam, vagy neki?

Nekem volt igazam, vagy neki?

Figyelt kérdés

Benne vagyok fb-on egy kutyás csoportban, ahol le van írva, hogy szaporítók nem tölthetnek fel képeket. Ehhez képest egy lány feltett egy almonyi kölyök yorkiról és az anyukájukról képeket. ( az én commentemmel kezdődik)

-Már megint egy szaporitó, remélem törölve lesz a poszt...

-Honnan tudod, hogy szaporító?

-Mert egy tenyésztő nem írogat kutyás csoportokba, hogy megszületett az x. alom. Van neki más dolga is... Ha meg esetleg (erre kevés az esély) törzskönyvesek a kiskutyák, akkor elnézést... Mert ugyebár, ha nincs törzskönyve egy kutyának akkor keveréknek számít...

-Ez egy kislány.... amint látod. csak örül a kiskutyiknak, de nagyon. Tévedés. Azért mert nincs törzsköny, egy kutya nem biztos, hogy keverék. Valószínű, a szülei foglalkoznak a kutyusokkal, ő csak meg akarta osztani az örömét, veled, velem, mindenkivel.

-Ha nincs tk-ja akkor nem lehet bizonyítani, hogy a felmenői is mind fajtatiszták. Vagyis: ha nincs tk-ja, akkor csak x jellegű kutya lehet, mert nem tudja a gazdi bizonyítani, hogy nem-e volt a felmenői között más kutyafajta.

-Hát nem éppen így van, ezt hidd el nekem. Nézd meg az oldalam, van egy pár éves tenyésztői tapasztalatom.Olyan húsz év körüli.

-Néztem az oldaladat, és tisztellek, hogy ilyen szintén foglalkozol a tenyésztéssel. Én úgy vagyok vele, hogy ha kutyát szeretnék, akkor menhely vagy tenyésztő, Csak az a baj, hogy a menhelyeken is több száz ugyanilyen édes kölyökkutya van, mint ennek a akik gazdára várnak. És az emberek inkább vesznek x ezerért egy beteges, törzskönyv nélküli, viszont a fajtára hasonlító kutyát, mintsem elmennének a menhelyre... Saját tapasztalat: egyik barátnőm vett egy kölyökkutyát 15.000 olx-ről, a kutyus 2 nap múlva elpusztult... Viszont egy lelkiismeretes tenyésztőnél ( mint amilyennek te is látszól ) nem fordulhat elő ilyen. Gondolom te szűröd a kutyáidat, sok éves tapasztalatod van. Szóval én inkább vennék tőled kutyát, mint ettől a lánytól. Mert ugyebár honnan tudjam, hogy az ő kutyái szűrtek-e a betegségekkel szemben, milyen vérvonalúak a szülők stb...

-most ez nem erről szól, én sem tudom, hogy a szülei tenyésztők e? Ez a kislány megosztott egy képet, nem olyan célzattal, hogy netán eladja. Szerintem, ahogy beszél róluk, legszívesebben mindet megtartaná.Nem tisztem, hogy ezt bíráljam, és azonnal ráugorjak, csak mert szereti a kutyikat, talán egyszer majd megírja, mi történt velük. Attól viszont még lehetnek törzskönyvesek, szűrtek is. nem szabad általánosítani, és egy kislánynak elvenni a kedvét, mert lehet nem is értené. Már nem tenyésztek, sajnos pont éppen tegnap halt meg az utolsó kutyusaim egyike , 12éves mult nov 25. én.Igen , abban igazad van, ha valaki egészséges és jó minőségű kutyust szeretne, érdemes elmenni a tenyésztőhöz,megnézni az almot, ha lehet a szülőket, és nyilván a törzskönyvet, az sok mindent elárul. Akiket a borítón látsz, két kutyám, ők Európa Topkenneléből valók, nagyon sokat versenyeztem velük.

-Értem, részemről téma lezárva és szent a béke...

2014. dec. 11. 15:52
 1/8 A kérdező kommentje:
Bocs, hogy hosszúra sikeredett
2014. dec. 11. 15:53
 2/8 anonim ***** válasza:

Addig olvastam, hogy: "Mert egy tenyésztő nem írogat kutyás csoportokba, hogy megszületett az x. alom."

Nos, én is benne vagyok kutyás csoportokban fb-on, nemzetközi, tehát mindenféle tenyésztő (az adott fajtából) és gazdi bent van, akinek van olyan kutyája vagy keres.

És igen, nagyon neves tenyésztők is kirakják az alomterveiket oda és a megszületett kiskutyákat is, szóval ilyen alapon hülyeség, amit írsz.

2014. dec. 11. 16:07
 3/8 anonim ***** válasza:
12%
Attól lehetnek fajtatiszták, hogy nincs TK-juk. Bár, úgy nem lehet bizonyítani. A kislány meg írt valamit a kép mellé?
2014. dec. 11. 16:07
 4/8 A kérdező kommentje:
Most így visszaolvasva tényleg hülyeség... Bocs :)
2014. dec. 11. 16:08
 5/8 A kérdező kommentje:
Csak azt írta, hogy csak azért elleték, mert azt mondták nekik, hogy így tovább élhet...
2014. dec. 11. 16:10
 6/8 anonim ***** válasza:

Abban a tenyésztőnek van igaza, hogy nem kell minden embernek nekiesni, aki képet merészel feltölteni egy alomnyi kölyökről, úgyhogy semmit nem tudsz a kép és a kölykök hátteréről. Csak az állatvédőknek, normális kutyásoknak csinálod vele a rossz hírnevet.

Abban teljesen igazad van, hogy nem tenyészszemlés, szűretlen kutyát nem kellene szaporítani. De ezt meg lehet mondani máshogy is. Látod, ők sem akartak a kutyáknak rosszat, csak nagyon-nagyon rossz információt kaptak. Sokkal többet érsz el őszintén kutyaszerető embereknél, pláne gyerekeknél, ha kedvesen, nyugodtan, udvariasan elmondod, hogy miért nem jó az, amit csinálnak, mintha kapásból lehordod őket.

2014. dec. 12. 10:38
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem te egyszerűen nézed a világot. El tudod képzeni, hogy valaki tenyésztés, szaporítás és egyéb szakszavak mellett egyszerűen szereti a kutyákat?
2014. dec. 15. 21:59
 8/8 anonim ***** válasza:

Lehetnek fajtiszták TK nélkül, csak ezt nem lehet bizonyítani, ráadásul a felmenőiknek bármilyen betegségük lehetett, amiről így a gazdi nem tud...

Én egy olyan csoportban vagyok benne, amit kifejezetten egy tenyésztő alapított, és rendszeresen tölti fel a képet és a videókat a született kiskutyákról, szóval szerintem a tenyésztő is simán feltölthet képeket:)

2014. dec. 28. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!