Sok ember miért sajnálja a szarvast/őzet/vaddisznót, de a csirkét, pulykát, tehenet simán elfogyasztja?
Sok embernél van, hogy "jajj, szegény őzike lelőtték! Olyan aranyos állat! Én nem eszem meg! Úgy sajnálom!"
De a csirke, aki bent nyomorgott egy ablak nélküli helységben 1000.red magával, és kivéreztették, azzal semmi gond!
A szarvasmarha, akit levágtak, az teljesen normális!
Atzt nem sajnálják, csak az őzikét, a Bambit...
Miért?
ma 12:22
Mert a "boci" (=szarvasmarha) az nem aranyosabb a vaddisznónál, pl.?
Egészen egyszerűen az emberek szeretik és megszokták a háziállatok húsát, ezért nem furcsa megenni őket. Ha azt mondom, hogy "sertés", "marha" vagy "tyúk", a legtöbbeknek nem az a valós állat jut eszébe, aki jön oda hozzám a kajáért, hallgat a nevére és (a tyúk esetében) a saját testével védi a porontyait a ragadozótól. Az őzet és szarvast viszont elsősorban úgy látják, amilyen az valójában (ill. egy kicsit talán inkább "túlmisztifikálva" is), és ilyenkor furcsának tűnhet megenni egy ilyen állatot.
9-es:
Manapság nem annyira mondanám, hogy a vadállatokat nem eteti az ember... Még vakcinákat is kapnak, ha betegség üti fel a fejét, másrészt pedig olyan szinten túl van tartva még így is a vadállomány, hogy az természetes körülmények közt lehetetlen lenne. A különbség ennyi: a vadállatok jól érezhetik magukat életükben, míg a haszonállatokat még vidéken is minél kisebb helyen tartják, csak hogy hamarabb meghízzanak. Én pl. előnyben részesítem azt a halat, melyet folyóból, nagy tóból fogok ki, vagy az elejtett vadakat; néhány percig vagy másodpercig szenvednek, de legalább nem az egész életükben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!