Tényleg nem kell sajnálni a nagyüzemi állattartásban élő állatokat? Úgy sem tudják mi az a szabadság/jó élet?
A haverom aki egyébként eléggé utálja az állatokat nincs is állata egyszer volt hala azt is hagyta megdögleni azt mondta, hogy nem kell sajnálni a nagyózemi állattartásban az állatokat, akiket bezsúfólnak a ketrecbe egymás hegyén hátán, meg sosem látnak napfényt...
"Ügy sem tudják mi a friss levegő, szabadság, füves rét, egész életükben be voltak zárva, miért akarnának kimenni a napfényre, a fűre ha azt sem tudják, hogy létezik?
-Na azért ezt ne mondd! Te is szívesen mész nyaralni a Horvát tengerpartra, meg múltkor ki volt Spanyolországban 1 hetet???
-Ja, voltam, de én tudtam, hogy létezik... A csirke, sertés, marha, nem tudja, hogy létezik fű, napfény, rét, legelő, hát minek akarna oda vágyni?
Amiről nem tudsz, az nem hiányzik!"
Igaz ez? Mondom, nem szereti az állatokat Ő egy valamit lát egy szarvasmarhában=húst+bőrt. = kaja+bőrkabát!
De tényleg egy állat azt sem tudja, hogy van szabadság, füves rét, így nem tudnak sajnálkozni a rácsok mögött?
Valami érzésük csak van, hogy" rossz, hogy minden nap agyon taposnak" nem?
Azt tudják,hogy nem érzik jól magukat.Érzik a zsúfoltságot,mozgáshiányt,durva bánásmódot.
Konkrétan nem tudják,milyen lenne egy legelőn,de azt érzik,hogy a jelenlegi helyzetükben nem jó nekik.
Láttam múltkor egy videót,ketreces tartásban élt csirkéket vettek meg és engedtek szabadon egy állatvédők által üzemeltetett farmon.Az állatok először azt sem tudták,mi a fű,rá sem mertek lépni.Aztán szép lassan felfedezték a világot és látszott rajtuk,hogy boldogok.
Egy videó arról, amikor telelés után kiengedik a teheneket. Könnyfakasztó az örömük:
Már hogyne kéne sajnálni. A haverod érzelmi intelligenciája igen alacsony, gondolom őt eleve úgy nevelték, hogy az állat egy tárgy, annak nincsenek érzései, csak az ember érez. Undorodok ettől a gondolkodásmódtól. Nekem személy szerint nem az állatok levágásával van problémám, mert az, hogy falun állatokat tartanak, ellátják, normális életük van, majd levágják egy elfogadható, természetes dolog. De az, hogy hormonokkal és gyógyszerekkel nyomják tele, a végsőkig kizsigerelik, tényleg napfényt nem látnak, futószalagon gyilkolják őket, az egy teljességgel elfogadhatatlan dolog.
A szarvasmarhákról belinkelt videón meg elbőgtem magam, tényleg könnyfakasztó az örömük.
dehogynem érzik hogy rossz nekik:( Mi vettünk egy kis bocit 1 éves volt, sosem volt kiengedve az istállóból, akitől vttük mondta hogy nem jámbor vigyázni kell vele.
Csináltunk neki egy kis istállót karámmal, amikor betereltük olyan boldoagn ugrándozott. Mióta itt a jó idő kijár minden nap legelni egy nagy telekre, és ez a "vad" boci igazi kis pusziosztó lett, elvárja hogy simogassuk.Végre látszik rajta hogy jól érzi magát:)
A haverod nem látott még szenvedő állatot?
A teheneket pl. elszakítják a borjuktól,tele nyomják őket antibiotikummal hogy több tejet adjanak.
ja!és egy olyan kicsi karámban vannak,hogy meg se tudnak fordulni,meg rá vannak kötve egy csőre ami le szívja belőlük a tejet.aztán 8,9 éves korára le roncsolódik és le vágják.
ehhez képest egy tehén akár 40 évig is élhetne.
ez (szerintem)felháborító,de az is amit a többi állattal művelnek egyesek!
Tévedsz, kedves 8-as válaszoló. A teheneket napi 2x, 3x fejik, egy fejés max. 20 perc, semmiképp sincsenek egész nap csőre kötve :)
Az igazi jó tejes tehenek 6 évesen mennek vágóhidra. És lehetséges hogy egyes egyeek elélnek 30 évig is, de a legtöbb 15 éves kor után már nem ellik bornyút, nem ad tejet, viszont ugyanúgy megzabál napi 10 kg takarmányt, ami elég nagy költség...
Amúgy teljesen az ipari tartás elen vagyok, a háztáji sokkal állatbarátabb, és több embernek is adna munkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!