Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Mi a véleményetek az állatkínz...

Mi a véleményetek az állatkínzásról? Mit lehetne tenni, hogy megszűnjön, vagy legalább ne legyen ennyire gyakori? Több lent!

Figyelt kérdés
Mire a nagy felindulás? A Fehér Isten című film után szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki fel van háborodva az állatkínzás miatt. A film alatt többször elsírtam magam a barátnőmmel, nincs undorítóbb dolog ennél (a nemi erőszakkal holtversenyben) szerintem. Személy szerint én úgy gondolom, a kutyák (illetve más állatok) jóval több tiszteletet érdemelnek, mint a legtöbb ember. Nagyon sok ismerősöm van, akik kidobták a kutyájukat az utcára, miután kiderült, hogy nem fajtiszta (ahogy ők mondanák: korcs), vagy a kutyát rendesen megverték egy olyan apróság miatt, hogy a fűre pisilt. Hangsúlyozom, nem egy paskolásról, nem egy apró pöckölésről van szó, hanem szíjról, illetve ökölről. Elhatároztam, hogy a jövőmből - még ha nem is az egészet -, egy részt szeretnék az állatkínzás megakadályozására "áldozni". Hogy lehetne elkezdeni?

2014. júl. 13. 20:42
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az a véleményem, hogy aki agresszióval "nevel" kutyát, az ne lepődjön meg, ha agressziót kap vissza... A kutyák sokszor félelemből támadnak, úgyhogy szerintem nem olyan jó, ha retteg a gazdájától.

Amúgy én is szoktam menni menhelyre segíteni, amikor tudok, és tényleg óriási szeretetet tudnak adni az ilyen állatok.:)

2014. júl. 16. 18:20
 22/26 k.zl ***** válasza:
100%

"..Szép terv. csak, hogy tudd, családokban gyermekeket vernek, éheztetnek, koldulni küldik őket, stb, és értük sincs túl sok ember, aki tenne valamit. Igaz, róluk nem készült könnyfakasztó film még..."

"..Majd felnőtt korodban kérdező, mikor lesznek igazi problémáid, te sem fogsz törődni azzal hogy megverik a kutyákat, felrúgják a macskákat, az igazi életet még nem ismered, majd rá fogsz jönni hogy a világ az nem egy habostorta..."

Lelki szegény, empátiára képtelen emberek vagytok, csak sajnálni tudlak titeket. Azért mert valaki állatokon segít, azzal nem jut kevesebb a rászoruló embereknek. Mellesleg emberjogi szervezet van bőven, állatvédő szervezetből viszont csak nagyon kevés.

2014. júl. 17. 17:35
 23/26 k.zl ***** válasza:
100%
Kérdező, szerintem kezdhetnéd a változtatást saját magadon. Egyél kevesebb (vagy semennyi) húst (a haszonállatok élete és halála is szörnyű). Ne viselj bőrt, szőrmét, gyapjút, selymet. Ha tudsz, segíts menhelyeket adománnyal (én soha nem pénzt adok, hanem pl. tápot), vagy mehetsz sétáltatni hozzájuk a kutyákat, takarítani a kenneleket. Egyenlőre ennyi idősen ennyit már megtehetsz. Aztán később még kialakul. De sajnos el kell fogadnunk, hogy minden állatot nem tudunk megmenteni. De azért lehet törekedni arra, hogy minél kevesebbet ártsunk, pl. az életmódunkkal.
2014. júl. 17. 17:39
 24/26 A kérdező kommentje:

Az életmódomon próbálok változtatni, de sajnos lehetetlen, mindig húsos dolgokat eszünk, legalábbis anyáék csak olyanokat sütnek/főznek. Már azon vagyunk nővéremmel (ő diéta céljából), hogy külön főzünk magunkra, és inkább csak zöldségeket, de elég macerás, meg a legtöbb fogás sokba kerül, de dolgozunk rajta.

Az ételre én is gondoltam, és valószínűleg meg is fogom valósítani valahogy. Köszi!

2014. júl. 21. 15:06
 25/26 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Fel vagy háborodva az embertelen hozzáállások miatt. Erről még én se tudtam leszokni,pedig én már 76 vagyok. - nem napos!- 76/F Megverték akutyát,mert a fűre pisilt... Hát akkor engem is megverhetnek Ez után majd jól elbújok valahol ha a szabad ég alatt kell ilyen nagyo-nagyon szörnyen csunya dolgot műveletlenkednem. Talán aki ezért verte a kutyát,azt (nem őt) is meg kéne verni ugyanezért,és m,eg is kéne neki mondani,hogy ez azért van

Most jutott eszembe,ezt minden ember megteszi néha...

Bárcsak eltünne a gonoszság a földről!

2014. júl. 21. 17:28
 26/26 anonim ***** válasza:
Szerintem a túlhajtott kutyatartás is probléma, meg a túlhajtott állatvédelem is. Az emberek követnek el hibákat, de vegyétek figyelembe, hogy az emberek által tartott állatok sorsa azért messze kedvezőbb, mint a természetben élő társaiké, akiknek nincs fedél a feje felett, nincs orvosi ellátásuk, vadásznak rájuk ragadozók, és a szaporulatuk töredékének van csak esélye elérni az ivarérett kort.
2014. okt. 10. 02:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!