Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Mi a véleményetek az állatkínz...

Mi a véleményetek az állatkínzásról? Mit lehetne tenni, hogy megszűnjön, vagy legalább ne legyen ennyire gyakori? Több lent!

Figyelt kérdés
Mire a nagy felindulás? A Fehér Isten című film után szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki fel van háborodva az állatkínzás miatt. A film alatt többször elsírtam magam a barátnőmmel, nincs undorítóbb dolog ennél (a nemi erőszakkal holtversenyben) szerintem. Személy szerint én úgy gondolom, a kutyák (illetve más állatok) jóval több tiszteletet érdemelnek, mint a legtöbb ember. Nagyon sok ismerősöm van, akik kidobták a kutyájukat az utcára, miután kiderült, hogy nem fajtiszta (ahogy ők mondanák: korcs), vagy a kutyát rendesen megverték egy olyan apróság miatt, hogy a fűre pisilt. Hangsúlyozom, nem egy paskolásról, nem egy apró pöckölésről van szó, hanem szíjról, illetve ökölről. Elhatároztam, hogy a jövőmből - még ha nem is az egészet -, egy részt szeretnék az állatkínzás megakadályozására "áldozni". Hogy lehetne elkezdeni?

2014. júl. 13. 20:42
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Pontosan emiatt van emberundorom, mert mindig, mindenki magával törődik, ha mások segítéséről van szó, akkor meg bezárkóznak. Undorító. Tisztelet a kivételnek.

U.i.: kicsit ideges lettem, ne haragudjon senki.

2014. júl. 14. 00:24
 12/26 anonim ***** válasza:
88%

Kíváncsi vagyok, hogy akik ilyen kérdéseknél így védik a gyerekeket, azok vajon tesznek-e valamit értük... Biztos van egy-kettő, amelyik igen, de lefogadom, hogy a fele csak kötekedni jön.

Amúgy ennél sajnos sokkal rosszabb dolgok is előfordulnak, mint amiket leírtál, de szerintem javulhat. Azért ha belegondolunk régen sokkal rosszabb dolguk volt az állatoknak, ma már egyre többen tartanak pusztán társként állatot és egyre több szervezet van az állatokért. Lehet csak én vagyok ennyire optimista. Az mondjuk biztos, hogy mindig is lesznek állatkínzók, de talán kevesebben.

A megoldást szerintem is az jelentené, ha már kis korban megértetnék a gyerekekkel, hogy egy állatot is ugyan úgy tisztelni kell, mint embertársainkat.

2014. júl. 14. 00:58
 13/26 anonim ***** válasza:
20%

"Személy szerint én úgy gondolom, a kutyák (illetve más állatok) jóval több tiszteletet érdemelnek, mint a legtöbb ember."

Értem, utálod az embereket. De akkor miért nem mondod ki egyszerűen, minek ez a jajjdenagyállatvédővagyok szerep? Csatlakozz az embergyűlölő ligához, házasodj össze egy barlangi medvével, fogadj örökbe egy páviánt, és boldog ember leszel. De azt ne várd hogy ebben mindenki egyetértsen veled, és azon se lepődj meg ha a tiéddel ellentétes véleményt írnak egy nyilvános fórumon.

2014. júl. 14. 01:42
 14/26 A kérdező kommentje:

Na jó, itt álljunk meg. Szeretsz kötekedni, igaz? Ha te ilyen könnyen kiismertél engem, ennyire rövid idő alatt, akkor ugye én is megpróbálhatom ugyanezt veled?

Fogadni mernék, mint az előtted szóló mondta, te nem teszel semmit az ügy érdekében. Igazam van? Mindennel tisztában vagyok, hogy mik történnek Magyarországon a gyerekekkel, és nagyon sajnálom is, és ha tudnék bármivel is, akkor segítenék, de jelenleg NEM TUDOK MIT CSINÁLNI, érteem?

Mellesleg a kiindulópont az állatvédelem és az állatkínzás, személyeskedési hajlamaidat máshol éld ki. :)

2014. júl. 14. 10:16
 15/26 anonim ***** válasza:
0%
Majd ha a kilencesbe belerúgnak a saját problémáimmal fogok foglalkozni.
2014. júl. 14. 10:35
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

Soha nem fogom megérteni, hogy miért fontosabb egyik élet a másiknál.

Kedves kötekedő, szerinted állatot kínozni normális? Az állatvédők munkássága a nem normális? Melyik szervezetnek vagy tagja, melyik szervezetet támogatod rendszeresen?

Az, hogy valakinek szar az élete, arról önmaga tehet! Ha a férje veri, váljon el. Ha a munkahelye szar, váltson. Ha nincs végzettsége, tanuljon. Tenni kell az embernek a saját életének rendbetételéért. Az ember képes rá, hogy változtasson, de az állat nem. Más kérdés, hogy az ember mindig kifogásokat keres...

Hidd el, nagyon sok szervezet van a gyerekek segítésére, és megteszik azt, amit a jogszabály megenged. Fiatal szülőket, kismamákat segítenek a helyes gyereknevelésben, tanácsokkal, gyakorlatokkal stb. Nagyon tájékozott lehetsz, ha még ezt sem tudod.

Egyébként mindenki foglalkozzon azzal, amivel ő akar. Ha te a gyerekvédelemmel akarsz, akkor egy állatvédelmi fórumon nincs helyed. Keresd meg azokat a csoportokat, akik ezzel foglalkoznak. Jah, fotelharcosként nagyon könnyű pofázni, ugye? Így nem kell tenni semmit, csak év nélkül bebújni az angyal álruha mögé, közben pedig ülni tovább az állóvízben...

Mi, állatvédők sem megyünk a gyerekvédőkhöz. Ja de igen, mégis megyünk... szervezetként, együttműködni velük.

2014. júl. 15. 08:13
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, neked pedig azt üzenem, hogy kitartás :) Figyeld a különféle szervezeteket, ha teheted, támogasd őket, vagy fogadj örökbe kisállatot - ha most nem is engedik, ha önálló életed lesz, megteheted majd. :)

Nagyon szép szándékaid vannak, örülök, hogy a felnövekvő generációban is vannak ilyen emberek!

Ja és még egy jó tanács: ha valóban ez a célod, ne hagyd, hogy ilyen kötekedő alakok eltántorítsanak tőle. Informálódj, olvass sokat, ismerd meg az állatvédelmi törvényt, próbálj meg hatni a környezetedre, a barátaidra. Menj ki a menhelyre kutyát sétáltatni, (egyetlen póráz elég, ha van nálad), önkénteskedni, segíteni nekik. Egyelőre ennyit tehetsz. Tudom, nem egy leányálom a kakilapátolás, de a legjobb, ha ismered A-Z-ig a dolgokat. Üdv: egy állatmentő

2014. júl. 15. 08:18
 18/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm!:)

Körülbelül két éve rendszeresen kijártam egy olyan menhelyre a közelben, ahol a körülmények tényleg nem voltak fényesek, és ott sétáltattam kutyusokat, és jelentem, hogy nagyon boldogak. Egy aprócska menhelyen voltak körülbelül negyvenen, amivel csak tudtuk, támogattuk őket az unokatestvéreimmel, volt hogy kilencen beállítottunk oda, és egyből találtunk magunknak elvégeznivaló munkát. Volt hogy fürdetni kellett a kutyákat, volt, akinek enni kellett adni, vagy el kellett vinni sétálni egy patakhoz, de kaptunk olyan feladatot is, hogy csak simán szeretgessük meg őket :D Mondanom sem kell, a kutyák nagyon örültek mindennek, a legtöbbel közülük sikerült nagyon jó kapcsolatot kialakítani.

Egyébként szörnyű dolgokat meséltek a gondozók, mondták, hogy van köztük olyan kutya, akit egy raktárépület szerűség mellett találták összeverve, és elhozták őket. Egészen pici, német juhász keverékekről volt szó.

Ma már sajnos ezt nem tehetem meg, különböző okokból, de ha tehetném, visszamennék segíteni.

2014. júl. 15. 16:13
 19/26 A kérdező kommentje:

Még valami eszembe jutott :D

Tavaly júniusban vettünk egy kutyát, és valahonnan az egész család (nem csak a szűk családi körről van szó) tudta, hogy a kutya kitépi a rózsákat (erről leszoktattuk már). Az egyik rokonomnak van egy kisebb hasonlóan viselkedő kutyája, de ő hamarabb meg lett nevelve, és persze más eszközökkel tették ezt, mint én: tehát nem szavakról, hanem tettekről volt szó, rendesen, kézzel nevelték őt, szerencsétlen kutya fél a gazdájától, de amitől félünk, azt legtöbbször tiszteljük is, ugyebár. Múltkor összefutottam a gazdival, aki kérdőre vont "És rágja még a kutya a rózsát?" Ekkor még rágta, ezért őszintén válaszoltam: "Igen, de már azon vagyunk, hogy leszoktassuk róla." "Hát nem fog menni így."

Kinevettem szegényt. :D Szörnyen gyenge ember lehet, aki csak erővel tudja meggyőzni a kutyáját arról, hogy rossz, amit csinál.

2014. júl. 15. 16:20
 20/26 anonim ***** válasza:
0%
Kutyát kézzel vagy erős bottal lehet nevelni, nem kellenek hetek a szokatáshoz, nem kell idomár se, megtanulja mit lehet és mit nem.
2014. júl. 16. 16:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!