Egy baratomnak van 3 kutyaja, es atszoktek a keritesen a szomszedhoz, akinek megtamadtak a kecskejet. Mi a teendo?
A kecskének semmi baja, a KÖCSÖG szomszéd kihívta az állatorvost, hogy megnézze. Csak játszani akartak vele a kutyák.
Igen, köcsög, mert nincsen joga megverni a kutyákat annyira, hogy állni sem bírnak a lábukon!!! A kecskéjén egy karcolás sincs...
Mindegy, azt hiszem megoldódott. Köszi mindenkinek

Ja, hogy a szomszéd kerítése és így le is van szarva? Akkor az is a szomszéd dolga, hogy mit csinált a saját telkén a kutyákkal. Az a szöveg meg unalmas ilyenkor mindig, hogy túl drága megcsináltatni. Ha túl drága, akkor kutyát se kell tartani, mert annak az etetése drágább, mint megcsináltatni a kerítést.
Megsértődhetsz, lepontozhatsz, de a szomszédodnak adok igazat. Szerencsétlen már másképp nem tudja távol tartani a kutyákat. Az meg sokat számít szerencsétlen kecskének, hogy a kutyák pusztán játszani akartak vele. Pusztán játékból érhette volna olyan mértékű stressz, amibe akár bele is tudott volna pusztulni szerencsétlen. Mindezt miért? Mert a kutyák gazdája lusta bármit oda tenni, ahol a kutyák átszöknek. Mert hiába a szomszéd kerítése, akkor is a kutya gazdáinak kell gondoskodnia erről.

A te felfogásod egy vicc.
Azt nem tudom, hogy ha a szomszédé a kerítés akkor köteles-e megjavítani, de az bizony igaz, amit először írtam. "Nem számít kié a kerítés, a gazda kötelessége úgy tartani a kutyákat hogy azok ne tudjanak a kiszökni." Ha kutyát vállalsz, akkor ezt köteles vagy betartani.
A másik, hogy én imádom, szeretem a kutyákat jobban mint bármi mást és nagyon ritkán ütöttem meg állatot, de ha idegen kutyák, átszöknek hozzánk és "játszani" akarnak akár a kecskéinkkel akár más állatainkkal, akkor bizony addig ütöm őket, amíg el nem pucolnak.
A saját telkeden se ölhetsz meg csakúgy kutyákat, de ilyen esetben jogos védekezésnek számít, mármint szerintem.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!