Macskanáthás a macskám Már alig tud járni is. Mit tegyek?
Nem tudod, hogy a macskanátha, főleg, ha ilyen súlyos, akár halálos is lehet? Esetleg megvakulhat a macska?
Ha meg nem akarod dokihoz vinni és kifizetni a tízezer forint feletti kezelést, akkor keresd a cicád sírját.
Az még oké, hogy mi nem tudtuk, érdemes-e beadni a macskánknak az antibiotikumot, mert csak tüsszög és az orra taknyos volt egy kicsit régebben, de láthatóan minden oké vele és a doki is azt mondta, hogy nem muszáj beadni. Ma pedig pont azért fogjuk mégis beadni neki, mert újra taknyos lett.
A 4-es vagyok.
Ma elvittük a dokihoz a cicát az antibiotikum-oltásért. Picit több, mint kettőezer forintot fizettünk érte. Ha súlyosabb lett volna a macskanátha, akkor súlyos tízezresek lettek volna. Inkább ma egy veréb, mint holnap egy túzok.
Az én macskám is ilyen volt, csak nála 1-2nap alatt előjött súlyosan. Tüsszögött, köhögött, nem ivott-evett, lázas volt, a szeme és az orra gennyes, váladékos, csak gubbasztott. Mi elvittük az állatorvoshoz, ahol kapott antibiotikumot, és injekciókat, lázcsillapítót is. Ez nem játék, felelős vafy érte, kitől várna segítséget, ha nem a gazdájától???
A szüleid téged is elvinnének orvoshoz, ha beteg lennél nem?? Vedd úgy, hogy a macskád a gyereked, neked kell róla gondoskodnod, benned bízik!
Addig is törölgesd meg szemét és az orrát kamillateával, törölgesd a száját vízzel és lehet kapni macska bérescseppet, kb 3000ft de sokat segíthet. De orvoshoz el kell vinni.
nálunk most tavasszal született alomból az egyik kismacskán előjött, alig kapott levegőt. Elvittem dokihoz, kapott antibiotikumot(ami nem segít a betegségen mert a macskanátha vírusos) immunerősítőt, féreghajtót, bolhairtót meg köptetőt amit adagolni kell neki később. Aznap már határozottan jobban volt és 3 napig egyre jobb színe lett. negyedik napra elgyengült, alig bírt járni és csak feküdt lihegve. estére már nem volt magánál, görcsösen rángatózott és össze-vissza vette a levegőt. nekem kellett véget vetni a szenvedésének.
Ha ilyen gyorsan ennyire legyengül, akkor már nincs mit tenni. Ha teheted légy a közelében, és amikor már biztosan menthetetlen, ne hagyd szenvedni.
Ez állatkínzás! Szégyelld magad a sárga földig!
Az enyém is az volt, két szuri és rendbejött kb 1,5 hét alatt.
Úristen!
Neked mi bajod van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!