Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Nem hiszem, hogy ez normális....

Nem hiszem, hogy ez normális. Vagy tényleg én fújom fel? (állatkínzás)

Figyelt kérdés

Egy ismerősöm mesélte, hogy egy ember a környékükön agyonverte a kutyájukat, mert az megölt néhány csirkét.

Én baromira kiakadtam ezen, és nem tudom felfogni, hogy lehet egy ilyen borzalmat, vigyorgós fejekkel leírni. Mikor kérdőre vontam, azt mondta, h persze h ő is sajnálja, de vidéken ez nem olyan nagy szám, meg hogy az az ember amúgy is idős volt, már nem tudta megtanulni a mostani "szokásokat". És hogy régen a jószág védelme volt az első, és ha a kutya kárt tett valamelyikben, azt megölték. Nekem tökmindegy, hogy mi volt régen a szokás, én nem tudom megérteni azt, ha valaki ezt természetesnek veszi, és nem botránkozik meg rajta. Én vagyok a hülye? Meg lehet érteni az ismerősöm felfogását?

2013. júl. 6. 21:38
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

9-es, nagyon mellelottel.

Elmondom neked, hogy tobb mint tiz eve az allatvedelemben dolgozom, allatmento vagyok, es nem mellesleg nem vagyok husevo, eleyemben se csirket, semmit nem oltem meg, a legyet is kiengedem, ha beyeved az ablakon.

Vegyel vissza, ha fogalmad sincs arrol, amirol irsz.

Es olvass vissza, hogy mit irtal legeloszor, mert ugy lehet erteni, hogy helyesled a kutya megoleset.

Egyebkent pedig nem a kutya tehet rola, ha szabadon hozzafer a csirkekhez es osztonleny modjara megoli oket.

Azt meg senki nem mondta, hogy a csirke ertektelenebb, de itt nem is ez volt a kerdes.

2013. júl. 6. 23:27
 12/14 anonim ***** válasza:
83%

9-es !

Elképesztő felfogásod van..

Ha már jogoknál tartunk, ahhoz nincs joga senkinek, hogy a saját kutyáját agyonverje. Akkor se, ha megölt pár csirkét, és akkor se ha emberre támadt. Megvannak a hivatalos szervek akiknek jelenteni kell ha a kutya veszélyes. Nem a középkorban élünk, ahol mindenki a maga módján intézhette a dolgait, és barbár módra bánhatott más élőlényekkel. A csirke, mint haszonállat levágása jogos, míg egy kutya életének saját kezű kioltása(ha nem ÖNvédelemből történik) bűncselekmény. A te példádban szerepelt a róka kilövése, ami megint csak jogilag elfogadott ha megfelelő engedélyek, helyzet adott. Teljesen más törvények vonatkoznak más és más állatokra. Nem a te/mi jogunk eldönteni hogy melyik állat élete ér többet számunkra. Abszurd, hogy valaki ennyire visszamaradottan gondolkozik. A disznó, persze bízik az emberben, de haszonállatként van tartva, a gazda tudja mit vállal. Viszont egy kutya, társként van az ember mellett, nem haszonállatként. Akinél ez nem így van, az sajnos visszamaradott, ostoba ember. Elnézést, de így van. Ahogyan az a kérdező példájában is olvasható..

2013. júl. 7. 12:26
 13/14 anonim ***** válasza:
Te teljesen normális vagy csak tudod az emberek 98% ilyen!
2013. júl. 22. 14:11
 14/14 anonim ***** válasza:

Elborult az agya. Kerüld el messzire, mert az ilyen ember beteg. Ha valaki gond nélkül lemészárol egy állatot - és az nem önvédelem, élelem, vagy humánus ok miatt történt- az egyszerűen beteg agyilag! Be kellene zárni, vagy.. kivenni a társadalomból. Én félek tőlük! Ha lehetne biztos eltüntetném őket a földről.

"Húzd ki magad, Kétlábú Majom! Bár a cápák legyőznek téged úszásban, a gepárdok futásban, a sarlósfecskék repülésben, a csuklyásmajmok ügyesebben másznak, az elefántok erősebbek, a mamutfenyők jóval túlélnek téged, mégis nálad a legnagyobb kincs: az, hogy megérted azt a kegyetlen folyamatot, amelynek létedet köszönheted."

Richard Dawkins

2013. aug. 28. 19:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!