Miért a fülvágással vannak annyira odáig az emberek?
Fülvágott kutyámmal amikor melózni megyek sokan rákérdeznek a fülére, aztán meg jönnek azzal, hogy állatkínzó vagyok. Kutyám full egészséges, boldog kutya életet él és nem csak tengődig egy lánc végén...
Az senkit nem zavar amikor beteg kölyköket árulnak a piacon az időjárás viszontagságainak kitéve, ráadásul még az embereket is átvágják. Az átélt fájdalmakról ( mind kutya ember részéről s nem is beszélve?
Mondjuk én nem vágnám le a fülét vagy semmijét a kutyámnak, de az enyémnek a farka vágott. De nem én vágattam le, hozzám már felnőtt korába került, mégis mindenki engem hibáztat érte.
És tényleg, ahogy írtad tök boldog, nincs soha megkötve, nem éhezik, stb.
Aki szól azért, hogy levágattad a kutyád fülét, azt az is "zavarja", ha pl. beteg kölyköket árulnak, vagy más módon kinozzák az állatot.
Ennek ellenére, még az, amit te csinálsz, éppen olyan kinzás, mert egy állatot megcsonkittatsz csak azért, mert neked igy "szebb", tehát operáltatod minden egészségügyi ok nélkül.
Mellesleg akiket elitélsz, hogy nem megfelelö mód állaporú kölyköket árulnak, ök is azzal "igazolják magukat", hogy csak "jót" akarnak neki, hogy jobb helyre kerüljenek.
Akik nem az állat érdekeit teszik elsö helyre, hanem a saját kedvtelésüket, azok igenis állatkínzók, és ebben az esetben teljesen mindegy, hogy nem megfelelöen tartják azt, vagy egyszerüen "levágatnak belölük darabokat"; mert úgy szebb.
Nem kell velük foglalkozni. Az emberek többsége egy úgynevezett birkaszellemben ér. Ez azt jelenti, hogy most a vágott fül állatkínzás a többség szerint, ezért mindenkinek egyet kéne érteni ezzel.
Szerintem nem kínzod ezzel a kutyát. Vannak fajták, amiknél egészségügyi előnye is van.
Először is amit írsz az tipikusan a hülye kifogás kategória. Az, hogy más milyen rosszat cselekszik ugynis se fel nem jogosít, hogy te is csináld a rosszat, se nem mentesít a felelősség alól. Kb semmin köze a kettőnek egymáshoz.
A gond pedig maga az elv, az, hogy pusztán esztétikai célból megcsonkítasz egy állatot. HA te ebben nem látod a morális problémát, akkor bizony joggal fújnak rád mások, mert veszélyes vagy a társadalomra.
Szerintem fel van nagyon fújva ez a dolog, ennyi erővel például az ivartalanítás is legalább ugyanolyan kínzás - mondom ezt úgy, hogy abszolut ivartalanítás-párti vagyok. De ha eltekintünk attól, hogy milyen előnyei vannak, igenis fizikai csonkítás, aminek a kutya nyilván nem tenné ki magát önszántából, ha lenne választása. De nincs, és mindannyian tudjuk, hogy valószínűleg a kutyák szarnak is rá, baromira nem érdekli őket, hogy van-e heréjük/fülük/farkuk ugyanis nem úgy működnek mint az ember.
Nem hiszem, hogy egy olyan embert, aki suliba jár a kutyával, normálisan sétáltatja, elhordja dokihoz, prémium táppal etet, beengedi a házba, foglalkozik vele napi x órát, egy lapon kellene említeni az állatkínzókkal csak azért, mert kupírozott fülű kutyája van.
Ráadásul vannak olyan fajták, ahol eleve farok nélkül születik sok egyed - mégsem sajnálja őket senki, mert ott az a "természetes".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!