Miért pártolják az "állatvédők" a tápot? Egy olyan kutya/macska, ami rendes ételeken nevelkedett, ezerszer egészségesebb, mint az, ami csak konzervet és tápot kap, mégis rengetegen emellett voksolnak. Tudatlanságból, vagy álszentek?
Én többek között azért lettem lepontozva régen, mert vitába szálltam a kutyatáp mellett kardoskodó, logikátlan felfogású kutyatartókkal...Még mostanáig se sikerült megértenem, hogy vajon a húsnál, csontnál és egyéb természetes ételeknél vajon mért jobb egy mesterséges, mindenféle szintetikus szerrel telecseszett táp. Teljesen mindegy, hogy egyszerű Pedigree vagy márkás Acana, nem hinném, hogy a drágább, jobb tápokban olyan sokkal több egészséges anyag lenne (az se véletlen, hogy hasmenést kapnak tőle a kutyák).
És még ráadásul szerencsétlen kutya meg macska is hogy érezheti magát, amikor tegnap is, ma is, holnap is meg azután is ugyanazt kell ennie.
Személyes tapasztalataim vannak azzal kapcsolatban, hogy a természetes eleséget fogyasztó állatok sokkal egészségesebbek, és tovább élnek.
Hogy tudatlanok-e vagy álszentek? Szerintem mindkettő.
Mért kell azt mondani arra a gazdira ,hogy tudatlan,álszent csak mert tápot vesz az állatának?Mért baj az ha normálisan akarja ellátni az állatát?
Nincs baj a tápokkal vagyis a jobb tápokkal nincs baj.Viszont valóban nem elég csak azt adni az állatnak.Azt azért figyelembe kell venni,hogy nem minden állat(kutya,macska)eszi meg pl a főzött húst,rizst vagy nyersen a húst.Vannak olyanok akik csak tápot akarnak enni és vannak olyanok akik nem eszik meg a tápot.
Nálam van olyan cica aki csak tápos és van aki nem eszi és ugyanez a hússal.Na most akkor én tudom,hogy jót tesz nekik a nyers kaja,de ha nem akarják megenni akkor nem erőltethtem beléjük,nem éheztethetem őket csak,hogy megegyék.Másrészt szerintem jó a táp és kell,hogy azt is kapjanak.Tessék egy álszent állattartó :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!