Léteznek még becsületes, nem kapzsi állatorvosok?
Édesapám állatorvos szóval ezt most úgy mondom hogy van tapasztalatom a dolgokban:
Sajnos nagyon sok főleg városi cica kutya állatorvosi rendelő csak a pénzlehúzásról szól. Olyan betegségetek mondanak rá a kutyára (drága kezelési módszerekkel) amik nincsenek. Egy köröm reszelésért képesek irreális árakat elkérni. Egy cica kutya állatorvosi rendelőben sokszor a pénz az első meg a jópofizás a gazdival szemben. Volt olyan ember akivel beetették hogy csakk akkor nem hal meg a kutyája ha zöldkagylós meg kaviáros ételt ad neki, amit természeten a rendelőben lehet megvásárolni irreális áron. Nagyon nehéz jó állatorvost találni. Viszont az az igaszság hogy sok az idióta gazdi is. Aki pl nem hiszi el hogy egy német vizslát, egy magyar vizslát, és egy pulit nem lehet panelban tartani (szintén megtörtént eset) és apukám hiába magyarázta hogy ezek nagy mozgásigényű kutyák a gazda csak szajkózta hogy de a vizsla fázna kint meg ezek társas lények és ezért jó nekik a két szobás panelban
Volt egy vizslám. Nagyon beteg lett. Hetekig jártam vele az orvoshoz. Sok szurit is kapott. Mindig kérdeztem, mennyivel tartozom?
Végül elpusztult. Visszamentem a doktorhoz...
Szószerint ezt mondta:
- Miben állapodtunk meg uram? Azt mondtam, ha majd meggyógyul.
Ezzel le is zárta a kérdést.
Érdekes figura egyébként. Az egyik alkalommal ülünk a váróban egymással szemben. Én, és Cirbolya. És könnyezünk.
Kijön az orvos. Ránk néz
- Végre egy ember a sok állat között...
Hogy érted, hogy felesleges vizsgálat? Egy diagnózis felállítása nem úgy működik, mint a filmekben, hogy néhány össze nem illő tünetből a csodadoktor pár perc alatt pontos diagnózist felállítva csodával határos módon meggyógyítja a beteget, hanem vizsgálni kell az állatot.
Ez nem autószerelés, hanem biológia, gyakran nem egyértelműek a tünetek, ráadásul egy-egy pontos diagnózishoz, akár több vizsgálat is kell. Tudom, hogy van olyan orvos, aki megoldja annyival, hogy bead néhány tünetenyhítő gyógyszert és viszont látásra, de így ez sem jó.
Ha több doki egybecsengően azt mondja, hogy kell adott vizsgálat, akkor nem azért mondják, mert összebeszélnek és pénzéhesek, hanem azért mert szükség van rá a diagnózis felállításához és a kezelési terv kialakításához.
Felénk van egy nagy állatorvosi rendelő, ott szerintem minden doki korrekt.
Pl. egy ismerős talált az utcán egy csipmentes drótszórű tacsi(szerűséget), nem került meg a gazdi, úgy döntött, hogy befogadja. A biztonság kedvéért elvitte ebbe a rendelőbe, hogy nézzék már meg, hogy milyen állapotban van, nyilván azt sem tudta, mióta van az utcán.
Mesélte, hogy kb. 20 percig nézték a kutyát, nyomkodták, nézegették mindenét, végül mondták, hogy minden rendben vele nem igényel kezelést. Mindezt úgy, hogy egy fillért nem kértek...
Nekünk is volt, hogy a kandúrunk húzta a lábát, ezért elvittük a dokihoz. Nézegették, hajtogatták, lázat mértek stb., végül csak valami zúzódást vagy rándulást állapítottak meg, ami majd helyrejön magától. Adtak neki egy fájdalomcsillapítót, de semmi mást nem kellett fizetni.
A város másik nagy rendelőjében már akkor is súlyos ezresekkel indult az alap vizsgálati díj ...
A mi állatorvosunk a kerületben ingyenesen jön házhoz, mert nincsen rendelője. Ezáltal mivel nem fizet rendelőt, így érezhetően piaci ár alatt van. Amikor műtéti beavatkozásra kerül sor, akkor bérel műtőt. Bármikor amikor kijön hozzánk alaposan megvizsgálja a kutyámat. Szívét, fogát, gerincét, itt ott áttapogatja. Alapos és becsületes.
Ha Bp 2., 12. kerületében laksz szívesen dobok át elérhetőséget.
Na kérdező! Még most is, visszamenőleg is olyan csudijó ötlet Budapestre költözve, heringpartit játszani??
😐
Pár olyat biztos ismerek, akik tényleg segítenek.
Csak ők kicsi rendelők, nem túl komoly felszereltséggel, meg kevés emberrel.
De az ilyen nagy állatkórházak.....van egy tippem, a tulajdonos, meg a vezetőség tolja azt, hogy minél magasabb bevétel, jutalék, stb.
Na meg benne van a pakliban az is, hogy félrekezelnek egy állatot véletlenül.
Anno nekem egy ember endokrinológus dokinő mondta: még nem tart ott a tudomány a nyavalyámra.
Erre visszakérdeztem, akkor hogyhogy már van rá akkor vagy 50 gyógyszer?
Konkrétan azt mondta, azok kalap sz.rt érnek.
A miénk teljesen az. Képes volt a héten hajnal egykor kocsiba ülni mert a kutyusunk nem evett és bágyadt volt. Kijött ellátta azóta jobban van. Bármikor hívjuk jön, bármi probléma van meg lehet vele beszélni. A rendelőben is volt, hogy 1 órán keresztül csak velünk foglalkozott (ezert megyünk mindig zárás előtt, hogy ne tartsuk fel a sort😅). És hozzátenném,hogy egyáltalán nem drága. Elmondta hogy neki nem a pénz számít mert, ha többet kérne sok állat nem jutna megfelelő kezeleshez a gazdák vagyoni helyzetet miatt.
A leglelkiismeretesebb orvos, akit ismerek.
A miénk is korrekt. A környéken ki is jár házhoz, mindig jön, ha hívom, amint tud. Persze van, hogy az a vége, hogy be kell vinni a kutyát/cicát, de első körben mindig megpróbálja úgy csinálni, hogy ezt megússzuk. Ha sok mindent kérek (több állatom van), mindig baráti árat számol, ha olyasmi van, amit ő nem tud megoldani, intézi ismerős állatorvosnál a helyet.
Tavalyi sztori: daganatos lett a macskánk, volt rá esély, hogy műthető, de ehhez kellett egy ct, hogy megmondják. Mivel a mi dokinknak ct-je mentünk egy bp-i klinikára. Letettem a hajamat, hogy 100 ezer ft ct-zni egy macskát, miközben egy felnőtt férfi natív mellkas ct-je megáll 30 ezer körül magánellátásban!! Természetesen kifizettük, mert a cica volt a fontos (sajnos nem volt műthető), de azért na... nagyon durván a lehúzásra épül sajnos tényleg az egész, 1-2 rendes doki van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!