A kijáró macskák nincsenek beoltva veszettség ellen, még féregtelenítve sincsenek. Hogy engedik ezt meg?
Városban lakom, itt nincs sok kijáró macska, de azért akad. Sógoroméké pl. néha kijár, és amúgy oltott, féreghajtott.
A szomszéd macska is átjár, az nem tudom, hogy oltott-e, de egér ellen nem sokat csinál. Ugyanúgy vannak egerek és patkány is, szóval ez ellen a macska egyáltalán nem garancia. Nyilván nem egérből kell fenntartania magát, hanem etetik, szóval nem fogja meg.
ezek a rágcsálók ellen a tacskónk jobb megoldásnak bizonyult.
Szerinted falun ki a f@szt érdekel hogy kijárnak a macskák? Senkit.
Felőlem engedd ki a kutyádat, ameddig nem agresszív engem ugyanúgy nem érdekel, a nagyanyám kutyája is szabadon kijárkált, mindenki szerette a környéken.
Ez ilyen újfajta nyivákolás hogy jajj mindenki tartsa bent a macskáját. Hát nem fogom.
Megsúgom amúgy, a kilövetős ötleted ausztráliában 2019-ben megvalósították, egy évre rá mindent elárasztottak az egerek, de úgy képzeld el hogy a kórházi betegeken mászkáltak.
45:
Tökéletesen egyet értek veled. Állatkínzás macskát bent/portán belül tartani. Kérdező, szerintem te sem vagy féregtelenítve, és ahogy látom meg is vesztél, mégis szabadon mászkálhatsz...
1. Minden állatot telken belül kell tartani a törvény szerint. És erre nem kifogás az hogy "de ez falu" meg "egy macskát nem tudsz" fszsagok.
Rabszl a kerítés tetejére valamit ami meggatolja az átmászást, pl befele dőlő vagy valami hengert ami gurul és már nem is tud kimenni a macska. Plusz ivartalanítod ami amúgy is hasznos a felesleges szaporulat ellen.
2. Nem annyira szaporodnak amennyi kaját találnak a földeken hanem annyira amennyire a szomszéd néni eteti őket mert sajnálja meg a macska az egyetlen társasága.
3. Igaza van a kérdezőnek abban hogy a macskakra is ugyanúgy KELLENE hogy vonatkozzon a veszettség elleni védőoltás törvénye, hiszen hiába oltatom én a kutyáim minden évben akik csak pórázon járnak ki, ha a környékben van 20 ilyen kijaros macska akik arra mennek amerre akarnak és senki nem oltatja őket. Ők nagyobb veszélyt jelentenek a társadalomra mint a kutyák.
Bár nyilván van sok kóbor meg kijaros kutya is, de azért jóval kevesebb mint macska.
4. Nem tudom az ilyen nagy vadászásról író kommentelok mikor láttak utoljára eloben macskát, de egyrészt az a macska amelyik etetve van ritkán fogja meg az egeret. Ha meg is fogja általában nem vadászik annyit hogy az kordában tartsa az állományt. Viszont patkányt nagyon nagyon ritkán fognak és akkor is inkább a kölyköket, kamaszokat. De nem tudom mikor láttatok ti utoljára olyat hogy egy macska felnőtt kifejlett patkányt fogjon. Tudjátok ti mekkora az? Ne röhögtessetek már. A kutya ha olyan megfogja, de a macska nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!