Az altatás szerinted kegyetlen dolog ?
Ha gazdi felmérte a kutya életkörülményeit és állatorvosokkal konzultálva arra jutottak, hogy a kutyának az lenne a legjobb, ha elaludna és már nem fájna neki semmi, akkor az a gazdi az én szememben a jó döntést hozta meg. Fájó döntés ez, ez tény, viszont az nem jó ha a gazdi végignézi a kutya haláltusáját csak azért, hogy még vele maradjon. A végeredmény ugyanaz mindkét esetben, viszont te dönthetsz arról, hogy a kutyát fájdalommentesen vagy fájdalmakkal teli menjen el.
Persze ezzel nem azt mondom, hogy az első betegségnél altassák el a kutyát, hanem azt akarom mondani, hogy az altatás legyen a legvégső opció. Én úgy vélem, hogy amíg a kutyának van 15%-nál több esélye a túlélésre vagy a felgyógyulásra, akkor még nem kell feladni.
Nem.
Én láttam már szenvedni állatot mikor az már menthetetlen volt de a gazdája nem engedte el. És még volt neki képe sírni hogy fájdalma van a kutyájának és hogy milyen rossz neki.
A végén 2 hét komoly szenvedését néztük végig a kutyának, nem tudott enni inni mozogni, maga alá piszkított és sokszor egyedül volt mert a gazdi nem bírta elviselni a látványát hogy mennyire sznved a kutyus.
És az a dráma amit levágott amikor meghalt szerencsétlen...
A halál néha kedvesség és könyörület.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!