Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Az altatás szerinted kegyetlen...

Az altatás szerinted kegyetlen dolog ?

Figyelt kérdés
Ugye sok állatvédő nagyon kegyetlen dolognak tartja és inkább azt pártolják hogy minél tovább éljen az állat akár horribilis pénz árán is. Nyilván annál aki megteheti.
aug. 15. 20:51
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
92%
Nem kegyetlen hisz csak szimplán halálba alszik az állat. Mi nagyon idős kutyát altattunk. Már alig bírt járni, remegett és sokat köhögött, kb szenvedés volt neki a további élez
aug. 15. 21:00
 2/16 anonim ***** válasza:
95%

Ha gazdi felmérte a kutya életkörülményeit és állatorvosokkal konzultálva arra jutottak, hogy a kutyának az lenne a legjobb, ha elaludna és már nem fájna neki semmi, akkor az a gazdi az én szememben a jó döntést hozta meg. Fájó döntés ez, ez tény, viszont az nem jó ha a gazdi végignézi a kutya haláltusáját csak azért, hogy még vele maradjon. A végeredmény ugyanaz mindkét esetben, viszont te dönthetsz arról, hogy a kutyát fájdalommentesen vagy fájdalmakkal teli menjen el.

Persze ezzel nem azt mondom, hogy az első betegségnél altassák el a kutyát, hanem azt akarom mondani, hogy az altatás legyen a legvégső opció. Én úgy vélem, hogy amíg a kutyának van 15%-nál több esélye a túlélésre vagy a felgyógyulásra, akkor még nem kell feladni.

aug. 15. 21:09
 3/16 anonim ***** válasza:
91%

Nem.

Én láttam már szenvedni állatot mikor az már menthetetlen volt de a gazdája nem engedte el. És még volt neki képe sírni hogy fájdalma van a kutyájának és hogy milyen rossz neki.

A végén 2 hét komoly szenvedését néztük végig a kutyának, nem tudott enni inni mozogni, maga alá piszkított és sokszor egyedül volt mert a gazdi nem bírta elviselni a látványát hogy mennyire sznved a kutyus.

És az a dráma amit levágott amikor meghalt szerencsétlen...

A halál néha kedvesség és könyörület.

aug. 15. 21:10
 4/16 anonim ***** válasza:
95%
Nekem a cicamat kellett elaltatni , tüdő daganat , nem kapott levegőt. Az állatorvos mondta ki, hogy kb órai lennének hátra óriási szenvedéssel …
aug. 15. 21:14
 5/16 anonim ***** válasza:
96%
Inkább elaltatom, mint nézzem ahogy rengeteg pénzért még sokáig szenved. Szerintem az embereknél az eutanáziát is normalizálni kéne.
aug. 15. 21:18
 6/16 anonim ***** válasza:
94%
Nem az.
aug. 15. 21:19
 7/16 anonim ***** válasza:
94%
Nem az. Mi is elaltattuk az öreg kutyánkat. Nem bírt már felkelni, inni, enni. Jobban járt az altatással szegénykém. Rossz volt látni, hogy szenved.
aug. 15. 21:22
 8/16 anonim ***** válasza:
94%
Egyáltalán nem. Ha az az állat már szenved, nem tud járni, inni, enni, akkor már jobb neki mert az elaltatás nem fáj neki. Viszont a szenvedés igen
aug. 15. 21:31
 9/16 anonim ***** válasza:
95%
Nem kegyetlen. Szenvedni hagyni a menthetetlen állatot, az a kegyetlen.
aug. 15. 21:41
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Mi is altattattunk el kutyát és macskát is. Nem ok nélkül .
aug. 15. 22:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!