Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Eltűnnek a fecskék Magyarorszá...

Eltűnnek a fecskék Magyarországról?

Figyelt kérdés
Idősebbek szerint 40 -50 éve minden házi elektromos bekötésen tele volt a villanyvezeték velük nyáron.

#madár #költöző madár #rovarevők #villás farkúak
2024. jún. 18. 21:51
A kérdező szavazást indított:
nem
remélem nem
lehetséges, igen
nagyon valószínű
30 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
39%

A fecskék durván túl voltak szaporodva,köszönhetően az embernek.

A vidéki állattartás vonzotta a legyeket,bögölyöket-az pedig a fecskéket.

Most annyi történik hogy a populáció beáll arra a szintre,ami képes magát fenntartani.

2024. jún. 18. 22:21
 2/11 anonim ***** válasza:
8%
Ha barmikor hianyoznak, rakj be egy jo kis Füstifecskék kazettát :3
2024. jún. 18. 22:35
 3/11 anonim ***** válasza:
88%
Nem 40-50 éve volt, én 20 éves vagyok, kisgyerekként emlékszem, hogy az egész falu tele volt fecskékkel, ott fészkeltek a nagymamámnál a teraszon, kifejezetten szerette őket. Néhány éve meg hirtelen eltűntek és azóta nem láttam egyet sem.
2024. jún. 18. 22:48
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Csak onnan tűntek el, ahonnan kiszorították őket. Az agresszív szúnyoggyérítés sem volt előnyös, amit az EU-s betiltás előtt műveltek.
2024. jún. 18. 22:52
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Csak a településekről tűnik el, mert már otthon nem tartanak háziállatokat az emberek.
2024. jún. 19. 07:26
 6/11 anonim ***** válasza:
53%
Már most nem is látok mifelénk fecskét. Nem fog, hanem már el is tűnt. Főleg , hogy mindenhonnan leverik a fészkét szerencsétlennek.
2024. jún. 19. 08:06
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Szeged mellett van egy dimbes-dombos-fás-bokros terület,kb ott ahol a kínai autógyár fog épülni.Lakik ott néhány száz parti fecske egy agyagos partfalban.Szerintem simán le fogják dózerolni.Majd ősszel csinálják,hogy mondhassák azt hogy egy madarat sem láttak.
2024. jún. 19. 11:07
 8/11 A kérdező kommentje:

Igen nem csak a közönséges fecske, sarlós fecske, de a parti fecskék is VESZÉLYBEN vannak;

amikor eveztem a Dunán, gyerekkoromban a löszös partfal Faddig tele volt velük.

Köszönöm, ezt kihagytam!

2024. jún. 19. 11:19
 9/11 anonim ***** válasza:
ha eltűnni nem is de nagyon megritkulnak(tak) én nagyvárosban lakom a nagyszüleim faluban és csak 22 vagyok de emlékszem hogy a belvárosban teraszok, kiszögellések alatt, kirakatok felett, konkrétan mindenhol ott fészkeltek, repkedtek, a városi terek füves részei felett tömegesen szedték a repkedő rovarokat, a nagyszüleimnél ősszel tényleg rengeteg ült a villanydróton végig sorakozva ilyeneket abszolút nem láttam hosszú évek óta, a városból is teljesen eltűntek a fecskék sem a tereken nem látom őket sem a városban a fészkeket
2024. jún. 28. 04:51
 10/11 anonim ***** válasza:
A régebbi épületek utólagos hőszigetelésénél a meglévő fecskefészkeket le kell verni. És utólag nem tesznek ki műfészkeket. Illetve régen az istállós állattartás miatt több légy volt, és az istállók is kiváló fészkelőhelyet jelentettek.
2024. jún. 28. 11:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!