Magyarországon a neonácik és újfasiszták hamarosan végleg eltűnnek, amint újabb és újabb fiatalok válnak szavazati joggal rendelkező állampolgárokká?
14 éves korom óta hallom folyamatosa a baloldali emberkéktől, hogy "Erősödik a szélsőjobb, ajvé!" - ha valóban mindig erősödött volna, ahányszor erről panaszkodtak, már szinten teljes támogatottsága volna a világon.
Helyette pont, hogy eltűnik, a konzervatív erőkkel együtt. Itt-ott még tartják magukat, de már nem sokáig. És a világ olyan szép lesz, mint San Francisco, a borsodi romafalvak és Afrika szegénynegyedei. A háttérben mehet valami szivárványos-toleranciabajnok-szabadságeszmény nóta, ami így képzeletben olyan, mint Óceánia himnusza az 1984-ből. Aki felszólal ellene az náci és/vagy őrült felforgató. "101-es szoba!"
5.
És ezen az 5%-os eredményen megy az ajvékolás azóta is, hogy "hujujj, mekkora erősödés!!!!" - ugyanezt károgták a Jobbik 2010-es és a Miép 1998-as bejutásának idején is, sőt már '90-ből is találni erre utalást, hogy "jujj, szélsőjobb erősödése!!!"
De ha épp nem jutnak be akkor is gárdafantommal, a pár főt számláló 64 vármegyével meg ilyenekkel kell riogatni a népet. Budaházy még mindig börtönben, Fletó és Viki pedig a saját szemétdombjukon kukorékolhatnak. Ez hol "erősödés" meg "szélsőjobb-veszély"?
6. Miért, szerinted gyengültek? Gyakorlatilag a nulláról lett combos 5%-uk, mindenfajta reklám meg támogatás nélkül, úgy, hogy senki nem várta őket a Parlamentbe.
Az meg hogy 5% sok vagy kevés? Hát 100 magyarból 5 neonáci, nekem az sok meg elkeserítő.
8.
Azért annak is van egy pszichológiája, hogy a "nem megfelelő oldalra" szavazó emberek rögtön kapnak egy "neonáci" bélyeget, mert... csak. Mert a "helyes oldal" ezt a kinyilatkoztatást tette.
9. Nekik minden rossz, ami nem a "helyes oldalhoz" tartozik.
Én már ezalatt a 12 év alatt megtanultam. :):
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!