Szabadon élő macskák ivartalanításánál mire kell figyelni? Gondolok itt a befogásukra, a lábadozásra.
A házban elüti őket egy autó? 😁
Amúgy épp úgy kell, mint a szobacicákat. Kell nekik egy biztonságos hely lábadozni, ha ez nincs meg, akkor megette a fene. Főleg a lánymacskák esetében. Nekik több hét, plussz varratszedés is, ha olyan a cérna.
Valami állatmentő szervezettől kölcsönkérsz élvebefogókat. Kaja bel, aztán hajrá.
A többi már a pénztárcán és a dokin múlik.
Én is a szabadon élő macskák mellett kampányolok mindig, de ez az ország nem érett meg erre, sajnos. :(
Lakott településen, lukas kipufogóval 90-nel száguldozó, jogosítvány nélküli egyedek, állatukat orvoshoz nem vivő, ócska kajával etetők országa vagyunk.
Ja, közben meg nyomkodjuk a telefont, és elütünk pár süket macskát. :(
Sok macsek megsüketül betegség miatt, ők vannak nagy veszélyben kint.
Lengyelországban meg egy város közepén helybéli látványosság egy utcán élő cicó.
Itt meg összerugdosnak egy parkban élő kakast, amit meg más etet, gondoz.
Ez a fő probléma itt. :(
A kijárós macskákkal a fő probléma, hogy levadásszák a kerti vadonélő madarakat, ezzel csökkentve a diverzitásukat. A felháborítő az, hogy még meg se eszik, csak hobbiból lefojtják őket.
Aki nem tudja megoldani, hogy a macskája csak bent tartózkodjon, az ne tartson macskát. Ez a “macskák szabad szelleműek, nem lehet őket bezárni” dolog pedig csak egy rossz kifogás arra, hogy hogyan ne kelljen velük eleget törődni, tipikus magyar “jól van az úgy” felfogás…
Szólj állatvédőknek, ők majd befogják és ivartalanítják.
3
Én még 1 macskát se láttam hobbiból ölni. Mindíg megeszik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!