Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Élvefogó csapdát ki lehet...

Élvefogó csapdát ki lehet tenni közterületre?

Figyelt kérdés
Van egy macskakolónia a városomban, akik kontrollálatlanul szaporodnak. Etetni többen is etetik őket, viszont így is vadak, megfogni csak úgy nem lehet őket. Arra gondoltam, hogy ivartalaníttatnánk őket, hogy legalább ne szülessenek kiscicák az utcára, de ehhez valahogy el kell kapni őket. A gond viszont az, hogy nagyrészt az utcán etetik őket, házakhoz a kutyák miatt nem nagyon mennek be. De utcára ki lehet tenni élvefogó csapdát?

2024. jún. 6. 07:49
 1/7 Kólauborkával ***** válasza:
100%

Őszintén egyet érek a kérdezővel. Engem az sem érdekel, ha valaki tündobündijét viszem el kiherélni, ha már a felelőtlen gazda

1. Nem heréltette ki

2. Nem tartja a telkén belül.

Szerintem hajrá, én is ezt fogom tenni egy vörös döggel, mert hozzánk jár verekedni és meguntam.

2024. jún. 6. 08:28
 2/7 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem az ötlet nem rossz, de a közterület-felügyelet tudjon róla és jobb lenne, ha állna melletted - legalább névvel - pl. egy alapítvány.

Nekem is az jutott az eszembe, hogy mi van, ha a szomszéd Cirmije éppen kilógott és őt csapdázod be? Szóval ezt csak a környékbeliek közös tudtával, egyetértésével és összefogásával szabad elkezdeni.

2024. jún. 6. 08:32
 3/7 anonim ***** válasza:
55%
Passzolom, de lehet állatorvossal íratni macskának adható fogamzásgátlót. Átmeneti megoldásnak az is jó, legalább nem szaporodnak tovább.
2024. jún. 6. 08:34
 4/7 A kérdező kommentje:

1-es! És ha valakié a macska, de

1. folyton éhesek

2. vadak

3. ivarosak, szaporodnak, a kiscicákat általában elpusztulva találják az utcában (tény, sajnos a környékbéliek mondták)

Akkor azért hagyjam senyvedni őket, mert a "gazda" ennyire tojik rájuk?

Egyébként az, hogy a portán belül kell tartani az állatot, a macskákra is érvényes, attól, hogy a büntetésnek nincs gyakorlata.

(Mielőtt belekezd valaki: de, portán belül lehet tartani a macskát több megoldással is. Nekünk is kijárnak nyáron a zárt kertbe, macskabiztos a kerítésünk, minden fát kivágtunk, ami átnyúlt fölötte vagy túl közel volt épülethez. Ha én meg tudtam oldani, más is megtudja.)

Egyébként egy mentéstől szeretnék majd segítséget kérni hozzá, de akiket megkerestem, nem is reagálnak sajnos, pedig jeleztem nekik, hogy ivartalanítást én állnám, meg a műtét utáni lábadozási időt is tudnák nálam tölteni a macskák, csak csapda kellene kölcsön.

Ha a szomszéd Cirmikéjét sikerül becsapdáznom, és nincs ivartalanítva, akkor legfeljebb egyel többet ivartalaníttatok :) Akkor sajnos Cirmi gazdája is részese a problémának, még ha az elhatározás nem is miatta született meg.

2024. jún. 6. 09:01
 5/7 Katona Dius ***** válasza:

A fogamzásgátló nem jó megoldás. Én anno a saját macskámnak vettem, mikor még kinti-benti volt. Nem jól működött, pedig előírás szerűen kapta. Így is vemhes lett, csak majdnem belepusztult a fialásba, a kölykök is elpsutultak másnapra. Akkor úgy döntöttem, ennyi, ment ivartalanításra.

Én a jegyzővel, egyéb hivatalos személlyel egyeztetnék, kérnék írásos engedélyt, hogy lefedd magad, ha valaki problémázna.

Amúgy remek kezdeményezés, remélem összejön :)

Sok sikert!

2024. jún. 7. 04:34
 6/7 anonim ***** válasza:
47%
#5 Nálam, a hozzám idetévedő összes nőstény macskánál bevállt a bogyó, egy kivételével. Ő vemhes lett és egészséges kölyköknek adott életet, probléma mentesen. Ez ilyen, vagy pozitív, vagy negatív a tapasztalat. De átmeneti megoldásnak viszont jó, amíg más nincs.
2024. jún. 7. 07:50
 7/7 Katona Dius ***** válasza:
Értelek. De kültéri macskáknál nehéz megoldani, hogy minden nőstény rendszeresen megkapja a fejadagját. Pláne, ha nem lehet csak úgy elkapni őket.
2024. jún. 7. 09:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!